هدف از انتخاب این موضوع آگاهی دادن به افراد جامعه در مورد
پیشرفت علم در زمینه تولید غذا در عصر نانوتكنولوژی می باشد.
نانوتكنولوژی علمی جدید است كه می خواهد مضراتی كه علوم
مصنوعی در عالم كنونی گذاشته را از بین برده واز راه طبیعیجهان
را تبدیل به بهشت كند ، بطوری كه زندگی برای تمام مردم ازكودك تا
بزرگ لذت بخش وراحت شود. انقلاب صنعتی برای اشخاص ساكنرویاینسیاره این توانایی را ایجاد می كند .كه ازاین پس نیازی به بریدن درختان جنگل ها و فرستادن دودشان به هوا نشوند و این پیمان نانوتكنولوژی است .
■کاربردهای فناوری نانو در بخش کشاورزی:
فناوری نانو، فناوری نوین و توانمندی است که با توجه به کاربرد موثر آن در بخش کشاورزی و منابع طبیعی، بسیاری از کشورها روی آن سرمایهگذاری های سنگینی کرده اند.
نوید نانوتكنولوژی در خصوص كشاورزی وتولید غذا ، بازگشت 90 % اززمین های كشاورزی به وضعیت طبیعی ، ایجادگلخانه های دارای عملكرد بالا كه تقریباً 10% از زمین های كشاورزی فعلی را در برمی گیرد و جمعیت جهان را تغذیه می كند واز انقراض ونابودی بیشتر جانوران وگونه های گیاهی جلوگیری میكند ودخالت آگاهانه وعالمانه انسان در جهت تسریع روندتكامل گیاهان می باشد .
■کاربردهای فناوری نانو در علوم دامی:
در علوم دامی، فناوری نانو، یک رویکرد جدید و تکمیلکننده است. فناوری نانو میتواند در راستای افزایش بهره وری از طریق مواد خوراکی و تغذیه، بهداشت و اصلاح نژاد انواع دام و طیور و آبزیان نیز بسیار موثر باشد. از جمله کاربردهای فناوری نانو در علوم دامی میتوان به فناوری نانو دی.ان. ای، تشخیص بیماریها و درمان دامها و اصلاح نژاد دام اشاره کرد.
قدمت کشت و کار و نگهداری گلها در ایران شاید همزمان با شروع کشاورزی بوده است. ایران یکی از خواستگاهها و زادگاههای طبیعی گیاهان زینتی از جمله لاله، سنبل، زنبق، سیکلامن و برخی از درختچهها و تعداد زیادی از درختان میوه بشمار میآید، و در منابع علمی دنیا اسناد و مدارک مربوط به این موضوع موجود است. ولی از نظر اقتصادی و صادرات گل و گیاه هنوز موقعیت مناسبی در سطح دنیا ندارد.
گلهای فصلی بر حسب زمان کاشت به دو گروه بهاره و پاییزه تقسیم میشوند.بذر گلهای بهاره تقریبا در اواخر اسفند و اوایل بهار کاشته میشوند.بسته به شرایط آب و هوایی منطقه و عبور از سرمای زمستان و گرم شدن هوا بذر این گلها در هوای آزاد کاشته میشوند.پریوش-جعفری-آهار-ناز آفتابی-فندقی(تکمه ای)-رعنا زیبا-همیشه بهار-کوکب -اطلسی ... نمونه ای از این گروهند. nشب بو-بنفشه-مینا-گل کلم-همیشه بهار-قرنفل-کریپسوس-میمون...از گروه نشاهای پاییزه هستند. nاین گلها به سه دسته یکساله-دوساله و چند ساله(دایمی) تقسیم میشوند.
گياهي از مناطق حاره و چند ساله و در مناطق معتدل يكساله اين گياه از خانواده سولاناسه و نام علمي آن Lycopercicom esculentum – تك پايه- خودگشن و دو نوع پاكوتاه و پابلند داشته كه ارقام پابلند مناسب براي كشت در گلخانه مي باشند. نياز حرارتي در روز 22 درجه و در شب 18 درجه مي باشد متوسط زمان جوانه زدن بذر 6-4 روز متوسط زمان كاشت نشا تا برداشت ميوه 60-75 روز تعداد بوته در واحد سطح 2- 5/1
اسفناج بعد از سبز شدن بذر توليد برگهاي روزت مي كند. اين برگها از ساقه بسيار كوتاهي كه نزديك زمين قرار دارد خارج مي شوند(2) ممكن است شاخه هاي فرعي از ساقه اصلي به وجود آيند و همچنين شاخه هاي درجه سوم از شاخه هاي درجه دوم خارج شوند. زماني كه برگها رشد كافي كردند و شرايط مسا عد گرديد ، ساقه بلندي شروع به رشد مي كند كه از انتهاي آن شاخه هاي جانبي به وجود خواهند آمد.گلها به صورت خوشه در انتهاي ساقه اصلي و شاخه هاي فرعي ظاهر مي شوند.
برگها در ارقام مختلف فرم و رنگ متفاوتي هستند و به شكلهاي تخم مرغي ، بيضوي و يا نيزه اي وجود دارند. كناره برگها مي تواند كاملا صاف و يا دندانه دار باشد. پهنك برگ نيز صاف و يا داراي چين وچروك است. ارقامي كه داراي برگهاي چروكيده هستند از نظر نگهداري در انبار مناسب ترند زيرا تهويه در آنها بهتر صورت مي گيرد ولي در عوض به سختي قابل شستشو هستند(1).
}اسفناج دارای عناصر کانی مختلفی از قبیل کلسیم،آهن، فسفر ،گوگرد،پتاسیم و منیزیم می باشد(9).اسفناج از نظر ویتامینهای Aو C غنی است.همچنین به مقدار کم دارای ترکیبات تیامین ،ریبو فلامین و نیاسین می باشد.درصد گرم برگ و ساقه اسفناج ترکیبات زیر وجود دارد: }آب 92 درصد ، کربوهیدرات 23 درصد ، پروتئین 2 درصد ، چربیها 7/. درصد ، فیبر و تر کیبات سلولزی 6/. درصد و مواد کانی 7/1 درصد(11).
پاورپوینت مبانی محاسبات کارمزد کارگزاری به ازاء هر کارگزار حقیقی در قالب نمایندگیهای بیمه کشاورزی
فرمت فایل:(powerpoint) تعداد اسلایدها: 23 اسلاید
برخی از اسلایدها:
•مبانی محاسبات کارمزد کارگزاری : به ازاء هر کارگزار حقیقی در قالب نمایندگیهای بیمه کشاورزی
الف – مبانی پایه
1- حقوق پایه کارگزار 2- هزینه ها 2-1) خودرو 2-2) اداری 3- متوسط زمان لازم برای انجام هرموردبیمه ای( صدور بیمه نامه و ارزیابی خسارت) 4- متوسط زمان فعالیت هر کارگزار در ماه 5- متوسط مالکیت در هر فقره صدور بیمه نامه و یا گزارش خسارت
ب–محاسبات 1- درآمد ناخالص ماهیانه کارگزار ( حقوق پایه کارگزار + هزینه ها ) 2- کارمزد هر فقره صدور بیمه نامه و یا گزارش خسارت : متوسط زمان لازم برای انجام هر مورد بیمه ای × درآمد ناخالص ماهیانه کارگزار متوسط زمان فعالیت هر کارگزار در ماه 3- کارمزد هر واحد محصول بیمه شده در زیربخش دام و آبزیان : کارمزد هر فقره صدور بیمه نامه متوسط مالکیت در هر قرارداد 4- کارمزد هرقطعه ،هکتار و یا اصله درزیر بخشهای زراعت ، باغ ومنابع طبیعی متناسب با متوسط مالکیت درهرفقره صدوربیمه نامه و یا گزارش خسارت و زمان سنجی لازم بر اساس قطعه ، هکتار و یا اصله می باشد .
.2اهميت مراتع از لحاظ توليد علوفه ، حفاظت آب و خاك ، مواد صنعتي، گياهان دارويي و تفرجگاهها
.3وسعت و پراكنش مراتع در ايران .
4اهميت اقتصادي مراتع در ايران
.5علل تخريب مراتع در ايران
.6مشكلات و مسائل مرتعداري در ايران
.7اكولوژي مناطق خشك و تطبيق آن با اقليم حياتي ايران
مرتع:
كليه اراضي داراي پوشش طبيعي به نحوي كه خوراك دام از آن حاصل مي شود و تجديد حيات آن بطور طبيعي انجام مي پذيرد و همچنين آن قسمت از اراضي كه براي كمك به تجديد حيات پوشش گياهي طبيعي آن به نحوي از انحا بشر دخالت نموده است و پس از اين دخالت آن را همانند ساير مراتع اداره مي نمايد.
انرژي كمكي ناچيز است ، نه شخم و نه كود
اصولا انسان با استفاده از كنترل چرا در مرتع مديريت مي كند و نمي تواند عوامل طبيعي را در مقياس بزرگ کنترل نماید
تعريف مرتع:
مرتع زميني است اعم از كوه، دامنه، يا زميني مسطح با پوشش نباتات طبيعي و يا اصلاح شده كه پوشش گياهي آن غالبا علفي، بوته اي، درختچه اي و يا به صورت درخت پراكنده بوده به عنوان منبع توليد غذا براي دام و حيات وحش و يا ساير مواهب طبيعي مورد استفاده قرار مي گيرد.
تبصره 1: مواهب طبيعي عبارتند از: 1. حفظ خاك 2. ذخيره آب 3. تلطيف هوا 4. گردشگري 5. حفظ ذخاير ژنتيكي 6. زيستگاه حيات وحش 7. محصولات غيرعلوفه اي غذايي، صنعتي و دارويي
در مباحث گیاهی کتاب های زيست شناسي دوره ي متوسطه ، به علت محدوديت هاي خاص كتاب هاي درسي به صورت جسته و گریخته به گیاهان تک لپه اي و دولپه اي اشاره شده و به صورت خلاصه ، در بخش های مختلف ، مقایسه هایی نیز بين برش هاي ساقه وريشه صورت گرفته است ، در مراحل مختلف مسابقات آزمایشگاهی ، به ویژه مرحله ي کشوری ، سؤالات متنوعی در این خصوص مطرح می شود که گاه دبیران محترم زیست شناسی در پاسخ به آن ها مطالب متفاوت و گاهی متضاد هم بیان می كنند.
مقايسه ي ساقه و ریشه:
در ساقه حجم پوست از استوانه ي مرکزی کمتر در حالی که در ریشه معمولا" حجم پوست از استوانه مرکزی بیشتر است؛یا به عبارتی در ریشه استوانه ي مرکزی مشخص تر است .
درساقه آوندها مقابل هم و به نحوي قرار گرفته اند كه آوندهای چوبی به سمت مركز و آوند های آبکش به سمت روپوست قرار گرفته اند ؛ در صورتی که در ریشه آوند ها یك در میان قرار گرفته اند.
مقايسه برش هاي ریشه ي گياهان تک لپه اي و دولپه اي:
1-در ریشه ي گياهان تک لپه ای استوانه ي مرکزی بزرگ تر و حجم پوست کم تر است ، در صورتی که در ريشه ي گياهان دولپه ای استوانه ي مرکزی کوچک تر و حجم پوست بیش تر است .
2- در گياهان تک لپه ای وسط ریشه معمولا" بافت پارانشیم مغزی وجود دارد ، كه در بیش تر گياهان دولپه ای دیده نمی شود .
3- در گياهان دولپه ای ها معمولا" تعداد دسته ها کم تر ازتک لپه ای هاست .
4- در گياهان دولپه ای دسته های آوندی در کنار هم قرار گرفته اند و شکل ضربدر را می سازند ، ولی درگياهان تک لپه ای دسته های آوندی ازهم فاصله دارند و بین آن ها بافت پارانشیم مغزی ادامه مي يابد و اشعه ي مغزی را می سازد .
5- حلقه ی کاسپاری در سلول های آندودرم گياهان تک لپه ای در برش عرضي نعلی شکل به نظر ميرسد ، ولی در گياهان دولپه ای اين حلقه به صورت یک خط در طول یک سلول یا نقطه دربین سلول های مجاور دیده می شود .
6- در لایه ی آندودرم بعضی گياهان تک لپه ای سلول های معبر وجود دارند اين سلول ها در گياهان دولپه ای کم تر دیده می شوند .
نخود گياهي است يكساله و از خانواده حبوبات كه بلندي بوته آن به حدود 30 سانتيمتر مي رسد .
ساقه اين گياهپ پوشيده از تارهاي غده اي است . برگهاي آن مركب از 13 تا 17 برگچه كوچك و دندانه دار مي باشد . گلهاي آن سفيد رنگ مايل به قرمز يا آبي بطورتك تك بر روي ساقه قرار درد . ميوه آن بصورت نيام و غلاف آن كوچك ،متورم و نوك تيز بطول 2 تا 3 سانتيمتر است كه در آن يك دانه نخود به رنگ نخودي يا سياه قرار دارد .
نخود يكي از حبوبات مغذي و انرژي زا و پر مصرف است
خواص داروئي:
نخود بعلت دارا بودن اسید هاي آمينه مختلف ،ويتامين ها و مواد معدني غذاي بسيار خوبي است .
نخود از نظر طب قديم ايران گرم و خشك است و با همه خواص بيشماري كه درد نفاخ و دير هضم مي باشد و نبايد در خوردن آن افراط كرد .
1)نخود كمي ملين است
2)نخود اثر ادرار آور و قاعده آور دارد
3)نخود كرم كش است
4)براي برطرف كردن درد سينه و ريه باي نخود را با كمي نمك پخت و آب ژله مانند آنرا خورد .
5)روغن نخود براي تقويت مو موثر است شب ها آن را به سر بماليد و صبح مو را بشوئيد
6)روغن نخود را اگر به سر بماليد سردرد را شفا مي دهد .
7)روغن نخود را بر روي دنداني كه درد مي كند بماليد درد را برطرف خواهد كرد .
8)روغن نخود را اگر به زيرشكم بماليد براي تقويت نيروي جنسي موثر است
9)افراد گرم مزاج بايد نخود را با سكنجبين بخورند تا از نفخ شكم جلوگيري كند
10) نخود را مي توان براي دفع رسوبات دري و درمان زردي بكار برد
نوسانات توليد متأثر از عوامل مختلفي از قبيل تغييرات اقليمي ، آفات و بيماريها ، علفهاي هرز و ... مي باشد .
درميان اين عوامل ، نماتد چغندر قند علاوه بر دامنه گسترش بالا بعنوان يكي از مهمترين عوامل محدود كننده كاهش عملكرد در منطقه چناران مي باشد .
متأسفانه تكنيكهايكنترل كه تا به حال مورد استفاده قرار گرفته اند، سازگاري و پايداري كافي در كاهش اثرات سوء نماتد چغندر در شرايط و فرهنگ كشاورزي منطقه به همراه نداشته اند.
يافتن ارقام مقاوم يكي از راههايي است كه هر چند توليد آن نياز به زمان طولاني دارد ، ليكن دانشمندان اصلاح نبات مصمم به يافتن آن مي باشند. دراين راستا شركت سوئدي نوارتيس نويد توليد رقم مقاوم به نماتد به نام نماكيل (Nemakill) را داد.
با هدف بررسي مقاومت رقم نماكيل به نماتد آزمايش در ده مزرعه كه داراي آلودگي بالايي بودند ، اجرا گرديد . رقم ايراني BR1 نيز به عنوان شاهد در قطعات داراي آلودگي بالا در مجاورت آن كشت گرديد.
مهمترین ویژگی گیاهان داروئی به شرح زیرمی توان خلاصه کرد:
درپیکر این گیاهان مواد خاصی ساخته وذخیره می شوند که این مواد خواص متعددی دارند. ماده موثره فعال به میزان بسیارکم(معمولاکمترازیک درصدوزن خشک گیاه)ساخته می شود.
ممکن است اندام خاصی چون ریشه،ساقه،برگ وگل و...حاوی موادموثره موردنظرباشند.نمی توان تمام اندام گیاه را منبع داروئی دانست.
معمولاازاندام های موردنظر بصورت تازه استفاده نمی شود.بایدتحت تاثیرعملیات خاصی چون تمیزکردن،هواخوردن،خشک کردن،استخراج وتصفیه قرارگرفته وسپس مورداستفاده واقع شوند.
گیاهان داروئی حاوی مواد موثره درمقایسه باعموم گیاهان مورداستفاده درکشاورزی مانند غلات وسبزی هاکه به طور عام وروزمره مورداستفاده انسان هستنددرمواردخاص قابل استفاده اند.
روش های دیگراستخراج اسانس عبارتنداز:
1-روش مکانیکی
2-روش شیمیائی
3-روش استفاده ازحلالها
4-استفاده ازگازها
5-تقطیرتجزیه ای
درهراسانس گیاهی یک جزءمدنظراست . درکشورفرانسه بطورمثال اسانس آویشن بایددارای25-24درصدتیمول باشد.
براي افزايش توليد اين محصول حياتي بايد اهميت فراواني به موضوع پيشگيري از ضايعاتي كه به وسيله آفت ها، بيماري ها و علف هاي هرز به مزارع گندم وارد مي آيد، داد. از جمله بيماري هاي مهم گندم كه خسارت زيادي به اين محصول وارد مي آورند، انواع سياهك ها رامي توان نام برد.
سياهك پنهان پاكوتاه گندم : اين بيماري ويژه مناطق سردسير و مرتفع است و باعث توقف رشد گياه ميزبان، كوتاه شدن شديد ساقه و پنجه زني فراوان مي شود. بعد از مرحله خوشه دهي گياه، علايم بارز بيماري، خود را نشان مي دهد.
فروشگاه فایل کیا؛
منبع جامع انواع فایل...
چنانچه فایل مد نظرشما در بین فایل های بارگذاری شده در سایت موجود نبود،می توانید از طریق دایرکت پیج اینستاگرام@kiyafile.ir سفارش دهید.