یادگیری و پیشرفت
:::::::::::::::: ::::::::::::::::
دیجیتال مارکتینگ
:::::::::::::::: ::::::::::::::::
رشد کسب‌وکار
:::::::::::::::: ::::::::::::::::
صنعت آموزش


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : دو شنبه 5 فروردين 1398
بازدید : 600
نویسنده : کیا فایل

قوانین فوتبال

 

این متن شامل 8 صفحه می باشد 

 

فوتبال در اصل بازی ساده ای است و به همین دلیل بسیاری از فرهنگ ها بر این باورند که این ورزش را ایجاد کرده اند.

بسیاری از بازی ها و مسابقاتی که به صورت تیمی انجام می شود، با توپ همراه است و در آن درگیری و کشمکش وجود دارد. اینگونه بازی ها فراتر از یک فرهنگ خاص است و در کل جهان انتشار می یابد. برخی اجازه می دهند بازیکنان توپ را حمل و یا به آن ضربه بزنند، درحالی که برخی دیگر با خشونت تمام سعی در تصاحب توپ دارند. منشأ و مبدأ فوتبال در دنیای مدرن به انگلستان بازمی گردد. در این کشور هنگام تعطیلات مردان جوان از روستاهای رقیب مقابل یکدیگر به میدان می رفتند و سعی می کردند با حمل توپ، آن را به نقطه ای معین و یا گل برسانند.

این رقابت های ناهنجار که با شرکت هزاران بازیکن انجام می شد، هیچ قانون و مقرراتی نداشت و در نتیجه خسارات زیادی به روستاها و دارایی هایشان وارد می کرد و بازیکنان زیادی مصدوم و مجروح می شدند.به مرور زمان از سوی پسربچه های مدارس انگلستان توپ های جدیدی ساخته شد. هر مدرسه ای قانون و مقررات خاص خود را داشت. هنگامی که تیم ها مقابل یکدیگر بازی می کردند، باید مقررات مخصوص به آن بازی را رعایت می نمودند. در سال ۱۸۴۸ نمایندگانی از مدارس مختلف در کمبریج گرد هم آمدند تا قانون یکپارچه ای را تعریف کنند و چندین گردهمایی دیگر نیز تشکیل شد.

چنین نشست هایی در ۲ دهه بعد باعث پایه گذاری فوتبال در دنیای مدرن شد. پس از آن فوتبال تقسیم شد؛ برخی فوتبال خشن را می پسندیدند که در آن توپ حمل می شد و این در حالی بود که برخی دیگر طرفدار فوتبال امروزی بودند.این ۲ بخش سرانجام از هم جدا شدند.

گروهی که طرفدار رفتار خشن بودند، راگبی را تأسیس کردند. باشگاه های فوتبال، سازمانی تشکیل دادند که در آن قوانین جامع و یکپارچه وضع شود و نام آن را اتحادیه فوتبال گذاشتند. پس از چندی این رقابت به نام اتحادیه فوتبال شناخته شد. امروزه اکثر مردم جهان این ورزش را فوتبال می نامند و تنها آمریکایی ها آن را به نام Soccer می شناسند که این نیز برگرفته از بخشی از کلمه اتحادیه است.بازی از بریتانیا تا سراسر جهان گسترش پیدا کرد.

در اواخر قرن نوزدهم لیگ های فوتبال در اروپا، آفریقا، جنوب و شمال آمریکا تأسیس شد. در سال ۱۹۰۴ اتحادیه بین المللی فوتبال (فیفا) برای سازماندهی رقابت های جهانی تأسیس شد. در آن زمان مهمترین رقابت، المپیک بود اما فیفا سعی داشت رقابتی مجزا ایجاد کند. این انتظار تا سال ۱۹۳۰ ادامه داشت. پس از آن اروگوئه به عنوان میزبان حاضر شد هزینه تیم های شرکت کننده در مسابقات را بپردازد.

اروگوئه توانست در ورزشگاه مونته ویدئو، ۴ بر ۲ آرژانتین را شکست دهد و نخستین قهرمان جام جهانی لقب بگیرد و پس از آن رقابت ها محبوبیت بالایی کسب کرد. طبق برآوردها در جام جهانی ،۲۰۰۲ به طور متوسط ۳۱۴ میلیون نفر مسابقات را از طریق تلویزیون تماشا کردند. در دیدار نیمه نهایی که بین برزیل و انگلستان برگزار شد، تلویزیون گلوبو برزیل ۲/۹۴ درصد بازار را در اختیار داشت.

فدراسیون بین‌المللی فوتبال (فیفا) در سال جاری نیز قوانین جدید خود را به نام فدراسیون‌های فوتبال سراسر دنیا اعلام کرد و این در حالی است که به نظر می‌آید با قوانین جدید فیفا عرصه بر متخلفان مستطیل سبز تنگ‌تر خواهد شد.

فوتبال در سراسر دنیا لحظه به لحظه در حال پیشرفت است و همزمان با آن قوانین لازم‌‌الاجرا در فوتبال نیز به تدریج تغییر می‌کند و از قرار معلوم لحظه به لحظه سخت‌تر از قبل می‌شود.

بیشتر قوانینی که در سال‌های اخیر شاهد ابداع و استفاده آن در سراسر فوتبال دنیا بوده‌ایم، عمدتاً قوانینی بوده‌اند که شکل بازدارنده از تخلفات داشته و همراه با اندیشه جلوگیری از مسائل حاشیه‌ای و غیراخلاقی در فوتبال به اجرا گذاشته شده است.

البته این بدان معنی نیست که قوانینی که از سوی مراجع به خصوص فیفا به اجرا درمی‌آیند تنها با اندیشه جلوگیری از گسترش تخلفات است، بلکه تصمیماتی که از سوی مراجعی همچون فدراسیون بین‌المللی فیفا به تصویب می‌رسد جنبه فرهنگ‌سازی و یکدست‌کردن جامعه فوتبال را دارد و نکته مثبت این موضوع آنجاست که این قوانین در سراسر دنیا به یک شکل اعلام و اجرا می‌شود.

 



 



:: موضوعات مرتبط: تربیت بدنی و علوم ورزشی , ,
:: برچسب‌ها: فایل , فوتبال , قوانین فوتبال ,
تاریخ : دو شنبه 5 فروردين 1398
بازدید : 511
نویسنده : کیا فایل

قوانين فوتسال

 

این متن شامل 9 صفحه می باشد 

 

– قانون زمين فوتسال
زمين بازي
اندازه زمين بازي :
طول = حداقل 25 متر و حداكثر 42 متر .
عرض = حداقل 15 متر و حداكثر 25 متر .
در مسابقات بين المللي برابر است با :
طول = حداقل 38 متر و حداكثر 42 متر . 
عرض = حداقل 18 متر و حداكثر 25 متر .
پهناي كليه خطوط 8 سانتيمتر است . 
اندازه دايره وسط زمين 3 متر مي باشد . 
فاصله نقطه پنالتي تا خط دروازه 6 متر مي باشد .
فاصله نقطه پنالتي دوم تا خط دروازه 10 متر مي باشد . 
اندازه ربع دايره هاي گوشه زمين (كرنر) 25 سانتيمتر مي باشد .
اندازه دروازه ها : 
فاصله بين دو تير دروازه 3 متر و ارتفاع تير افقي تا سطح زمين 2 متر است .
تذكر : ورود و خروج بازيكنان در موقع تعويض بايستي از محدوده مشخص شده انجام گيرد .
2- قانون توپ فوتسال(the ball)
جنس توپ : از چرم يا مواد مشابه مي باشد .
توپ : محيط آن حداقل 62 و حداكثر 64 سانتيمتر مي باشد .
وزن توپ : درشروع بازي نبايستي كمتر از 390 گرم و يا بيشتر از 430 گرم باشد (توپ نمره 4) . شناسايي استاندارد : هنگامي كه توپ از ارتفاع 2 متري به طرف زمين رها مي شود نبايد بيشتر از 65 سانتيمتر و كمتر از 55 سانتيمتر از زمين مسابقه جهش نمايد .
فشار توپ : 4/0 - 6/0 اتمسفر برابر با 400 تا 600 گرم بر سانتيمتر مكعب از سطح دريا باشد .

3 - قانون تعداد بازيکنان فوتسال ( players)
تعداد بازيكنان : در يك مسابقه با شركت دو تيم نبايد بيش از 5 يا كمتر از 5 بازيكن براي هر تيم باشد كه يكي از آنها دروازه بان با لباس مشخص است .
گر به دليل اخراج ، تعداد بازيكنان يك تيم به كمتر از 3 بازيكن برسد بازي بايد تعطيل شود .
1 - حداكثر بازيكن ذخيره حداكثر 7 نفر مي باشد .
2 - تعداد تعويض سيار نامحدود است حتي دروازه بان ( رنگ لباس دروازه بان متمايز از بازيكنان ) بازيكني كه تعويض ميشود مي تواند دوباره به زمين بازي برگردد .
دروازه بان ميتواند جاي خود را با ساير بازيكنان عوض نمايد ( تعويض دروازه بان بدون توقف بازي و مثل ساير بازيكنان صورت مي گيرد ) تعويضها بايد از محل مشخص شده براي هر تيم صورت پذيرد .
3 - عمل تعويض زماني خاتمه مي يابد كه بازيكن جانشين وارد زمين شود .
4 - چنانچه در جريان بازي تعويض سيار بازيكن جانشين قبل از اينكه بازيكن تعويضي كاملاً زمين را ترك كند وارد زمين شود . داور بازي را قطع ( با رعايت آوانتاژ به تيم حريف ) بازيكن تعويضي را بيرون بفرستد به بازيكن جانشين اخطار و بازي با يك ضربه آزاد غير مستقيم به نفع تيم مقابل از محل توقف توپ زده مي شود .
تذكر : اگر هنگاميكه داور بازي را متوقف كرد توپ درون محوطه جريمه بوده ضربه آزاد غير مستقيم از روي خط محوطه جريمه و نزديكترين محل به محل توقف توپ انجام مي شود .
اگر بازيكن جانشين يا بازيكن تعويضي از محلي به غير از منطقه تعويض وارد زمين بازي شده يا از زمين بازي خارج گرديده :
داور بازي را متوقف كرده به بازيكن خاطي اخطار بدهد بازي را مجددا شروع كرده با يك ضربه آزاد غير مستقيم عليه تيم خاطي از محل توپ زمانيكه بازي را متوقف كرده است .

4 - قانون وسايل بازيکنان فوتسال
( the players equipment )
وسايل بازيكن : بازيكنان نبايد چيزي بپوشند كه براي خود يا سايرين خطرناك باشد وسايل بازيكنان شامل پيراهن ورزشي - شورت - جوراب - قلم بند و كفش مخصوص فوتسال است .
استفاده از كفش براي بازيكن اجباري است - نقص اين قانون بازيكن خاطي از زمين خارج فرستاده با تكميل وسايل با اجازه داوران حتماً در هنگام توقف بازي وارد زمين شود .
شماره پيراهن بازيكنان بايد از 1 تا 15 باشد . شماره پيراهن بازيكنان بايد كاملا واضح و خوانا باشد .
جوراب بايد روي قلم بند را كاملا بپوشاند . دروازه بان ميتواند از شلوار ورزشي استفاده نمايد .
5 - قانون داور فوتسال ( the referee )
هر بازي توسط يك داور ، يك داور دوم ، يك وقت نگهدار و يك داور سوم قضاوت ميشود . براي اداره بازي يك داور اصلي يا سرداور تعيين مي گردد . قدرت او كه قانون به او تفويض نموده است از موقع ورود به محل بازي در آن واقع شده تا خروج آنجا پايان مي يابد هر مورد مرتبط با بازي نتيجه نهايي تصميم با اوست در صورت عدم حضور وقت نگهدار اين مسؤوليت به عهده اوست .
اگر بين تصميم داور و داور دوم در مورد يك خطا اختلاف نظر وجود داشته باشد تصميم و عقيده داور بايد اجرا شود .
6 - قانون کمک داوران فوتسال
كمك داور ( داور دوم ) : بايستي براي هر مسابقه تعيين شود طرف مقابل داور اصلي انجام وظيفه
مي كند همان قدرت اجرايي را دارد به جز ( همه وقايعي را كه قبل در حين يا بعد از بازي مي افتد ثبت و گزارش كند ) در صورت نبودن وقت نگهدار وظيفه دارد دو دقيقه اخراجي بازيكنان و تايم يك دقيقه را محاسبه نمايد و تعويض سيار صحيح انجام گرفته است . در صورت دخالت بي مورد از جانب كمك داور ، داور اصلي بايستي او را از وظيفه آن معاف شخصي ديگري جانشين وي موضوع را گزارش كند .

تذكر : در صورت وجود اختلاف نظر بين داور اصلي و كمك داور سرداور (داور اصلي) حاكم خواهد بود .
7 - قانون وقت نگهدار فوتسال
( the time keeper,s duties )
وقت نگهدار : در خارج از بازي در امتداد خط مياني در منطقه تعويض بازيكنان قرار گيرد . وظايف او نگهداري وقت بازي 2 دقيقه اخراجي يادداشت تايم اوت ها و دادن علامت تايم اوت به داوران اعلام زمان بازي با صوت به داوران و يادداشت 5 خطاي اول هر تيم در هر نيمه كه توسط داوران اعلام شده ثبت شماره گلزنان و بازيكنان اخراجي و اخطاري و تايم اوت ها آن ها مي باشد .
يك دقيقه تايم اوت را چك كند .
دو دقيقه زمان مورد نياز براي برگشتن يك بازيكن بجاي بازيكن اخراجي را محاسبه نمايد .
پايان نيمه اول ، پايان مسابقه ، پايان 2 زمان وقت اضافه و پايان تايم اوت را با صوت خود وعلائم ارائه شده به داوران نشان دهد .
تايم اوت هاي انجام شده توسط تيمها را در تابلو نشان دهد .

 



:: موضوعات مرتبط: تربیت بدنی و علوم ورزشی , ,
:: برچسب‌ها: فایل , فوتسال , قوانین , قوانین فوتسال ,
تاریخ : دو شنبه 5 فروردين 1398
بازدید : 523
نویسنده : کیا فایل

قلب و ورزش

 

این متن شامل 19 صفحه می باشد 

 

در راس تمامى برنامه هاى بهداشتى يك اصل مهم وجود دارد و آن اصلاح شيوه زندگى است که جز باتغذيه مناسب، پرهيز از استرس، ترك سيگار و ورزش حاصل نمى شود.

چنانچه این زندگی سالم با دستورهای مذهبی ازجمله روزه توام شود میزان تاثیر آن شگرف تر و بسی زیادتر خواهد بود.

در ميان عوامل موثربر کیفیت زندگی سالم( جدای از عوامل مذهبی) نقش ورزش از همه پررنگ تر است.

شیوع روزافزون چاقی وبیماری های وابسته به آن که همه از بی تحرکی و فراوانی وسایل مدرن - که زندگی را راحت تر می کنند- حاصل می شود نشان دهنده ی این است که متاسفانه امروزه هنوز هم آدم های زیادی از ورزش و فواید آن غافلند.

ورزش یک عامل حیات بخش در حفظ سلامتی است از آن جهت که همواره با کاهش چاقی، فشارخون وچربی خون که همگی از عوامل موثر بربروز بیماری های قلبی و عروقی به شمار می روندهمراه است و باعث بروز تغییرات مثبت در زندگی می شود.

ورزش استرس را مهار می کند و با ایجاد روحیه ی عالی کیفیت زندگی رابهبود می بخشد ضمن این که بدن را قادر می سازد چربی را به نحو موثرتری به عنوان سوخت مصرف کند.

اثرات منفی بی تحرکی وعدم انجام فعالیت ورزشی بر سلامت وتندرستی

با توجه به ویژگی های زندگی عصرجدید وبیماری های گوناگون ناشی از بی تحرکی نقش انجام فعالیت بدنی بر سلامت جسم انکارناشدنی است.

برخی از بیماری هایی که انسان براثر کم تحرکی وعدم انجام فعالیت ورزشی به آن ها مبتلا می شود عبارتند از:

1- سکته ی قلبی

این بیماری براثر رسوب چربی زائد بدن بر دیواره های عروق کرونر قلب اتفاق می افتد.(فراهانی،1380، ص11)

مطالعات انجام شده بر110000فرد مشخص کرده است که افرادفعال50%کمتر از غیر افراد غیر فعال به حملات و امراض قلبی دچار می شوند.(پویان،1362، ص36)

تحقیقات مشابه در انگلستان نشان می دهد شیوع وابتلا به بیماری های عروق کرونر 60% در افراد غیر فعال بیشتر است.(همان منبع، ص36)

2- بیماری فشارخون

این بیماری براثر افزایش فشاربطن چپ قلب که وظیفه ی انقباض وخون رسانی به بافت ها را برعهده دارد روی می دهد. فشار خون متعارف 12 بر8 می باشد.(فراهانی،1380، ص11)

3- تصلب شرائین

بیماری سفت شدن دیواره ها وجدار رگ ها را گویند که بر اثر ازدیاد کلسترول بد یا ldl در بدن حادث می شود.(همان منبع،ص12)

میزان طبیعی کلسترول در آزمایشگاه حدود 150 الی300 میلی گرم می باشد.افزایش بیشتر از 300 میلی گرم می تواند برای سلامتی فرد خطر آفرین باشد. کلسترول گاهی به صورت تکه های جامد مسیر رگ ها را می بندد.

میزان کلسترول بدن یک ورزشکار درحدود150 میلی گرم است.(پویان،1362، ص37)

4- دیابت پیشرفته

یکی از خطرناک ترین بیماری های آرام آرام کشنده بیماری دیابت است که براثر کم تحرکی، تغذیه ی نامناسب،زندگی پرتنش و... برای انسان رخ می دهد.(فراهانی،1384، ص82)

5- ناراحتی های عصبی

به طور کلی هرگاه دستگاه عصبی فرد نتواند بدن را به صورت طبیعی کنترل کند این موضوع مقدمه ی بیماری های عصبی را فراهم می کند.(فراهانی،1380،ص12)

امروزه گرفتاری های ناشی از اختلالات زندگی ماشینی ، استرس ها وهیجان های خطرناک به همراه اظطراب ناشی از زندگی نوین که نقش عمده ای در بروز بیماری های عصبی دارندزندگی بشر را تهدید می کند.

چند معضل اساسی زندگی ماشینی

1- چاقی و اضافه وزن

چاقی خود به خود بیماری نیست اما می توان آنرا در زمره ی موارد محدود کننده وتهدید کننده ی زندگی هر فرد بحساب آورد. به طور کلی چنانچه میزان چربی بدن افراد مونث به بیش از 25% بدن و در افراد مذکر به بیش از 15% وزن کل بدن برسد به آن فرد لفظ چاق اطلاق می شود.(فراهانی،1380،ص13)

چربی مطلوب 5 تا7% وزن بدن مذکر وحداکثر14% وزن بدن فرد مونث است.ضمن این که از 25 سال به بالا هر سال 450 گرم چربی به وزن بدن اضافه می شود وهمزمان هم 115 الی 225 گرم از حجم استخوان بندی و عضلات فرد کم می شود.(غلامرضا خانی، ص34)

یکی از تغیه شناسان مهم بین المللی با نام "جین مایر" معتقد است مهمترین عامل چاقی در اجتماعات پیشرفته ی امروزی عدم انجام فعالیت های بدنی است. درواقع به نظر وی بین چاقی

 


 



:: موضوعات مرتبط: تربیت بدنی و علوم ورزشی , ,
:: برچسب‌ها: فایل , قلب و ورزش , سلامت و تندرستی ,
تاریخ : دو شنبه 5 فروردين 1398
بازدید : 462
نویسنده : کیا فایل

فیزیولوژی و متابولیسم ورزش

 

این متن شامل 22 صفحه می باشد 

 

 ورزشهای فیزیکی نیازمند عکس العمل های فیزیولوژیکی متناسب هستند این عکس العملها مرتبط با کاروکرد بین دو دسته از سیستم ها می باشند. یک دسته سیستمهای مسئول در افزایش انرژی متابولیسم و فراهم کننده اکسیژن و اجزاء فرعی دیگر برای انقباض ماهیچه های اسکلتی و نقل و انتقال محصولات زائد متابولیکی و گرما می باشد و دسته دیگر حفظ کنندة حالت سیال و الکترولیت می باشند.

برای فهم مکانیزم پتانسیل که کدام تغذیه می تواند روی اجزاء تمرینهای ورزشی تأثیر بگذارد آگاهی به مسئولیت سیستمهای ذکر شده مهم می باشد.

توضیح این سیستمها به صورت جزء به جزء خارج از هدف این بخش می باشد.

با اینحال این بخش قصد دارد برخی از جنبه های مهم فیزیولوژیکی و متابولیکی واکنشها در ورزش را مشخص کند.

2-2- ماهیچه های اسکلتی:

ماهیچه های اسکلتی %45 جرم کل بدن را تشکیل می دهند. این ماهیچه بافت مسئول تولید نیروی مورد نیاز برای تحرک مفصلها در طول ورزش می باشد.

فاکتورهای تأثیرگذار روی توانایی ماهیچه ها در تولید این نیرو شامل سطح مقطع کل و نوع بافت و تعداد واحدهای حرکتی فعال بسامد پرتاب نورونهای حرکتی، طول ماهیچه و سرعت انقباض آن می باشد.

زنجیزه رویدادهایی که در انقباض ماهیچه موثر است به صورت زیر خلاصه شده است:

1- فعالیت غشای حرکتی و برانگیختگی آلفای نورون حرکتی

2- ورود تکانة الکتریکی در نقطة اتصال اعصاب و عضلات عصبی

3- انتشار عمل بالقوه ماهیچه ها در طول Sarcolemma

4- برانگیختگی جفت یونهای انقباض

a: انتقال برانگیختگی در لوله های کوچک t

b: آزاد کردن کلسیم از شبکه های Sarcoplasmic

c: تأثیر کلسیم روی actin myfi lament

5- تشکیل پیوند Actin~myosin و رشد کششی

6- جذب دوبار کلسیم توسط شبکه های Sarcoplasmic و آزاد شدن ماهیچه ها

انرژی شیمیایی مورد نیاز برای اینکه ماهیچه های اسکلتی بتوانند کارهای مکانیکی را به عهده بگیرند، توسط هیدولیز (ATP) (نوکلئوزیدی به فرمول و تری فسفات) فراهم می شود.

کاتالیزور این واکنش my osion ATP ase می باشد.

تا زمانی که ذخیره های ATP درون ماهیچه ها نسبتاً کوچک هستند(تقریباً mmol/kg 5 (ww) راههای دیگر متابولیکی برای سنتز دوباره ATP مورد نیاز برای حفظ حالت انقباض مسئول هستند. این راههای انرژی در شکل 2-1 خلاصه شده اند.

Cp یک ترکیب شیمیایی با انرژی بالا می باشد که در مقادیر زیادی ذخیره می شود.(تقریباً mmol/kg20) که در داخل ماهیچه های اسکلتی قرار دارد.

در طول فعالیت شدید Cpبه سرعت تجزیه می شود و انرژی مورد نیاز برای سنتز دوباره ATP را فراهم می کند. علاوه بر این ATP می تواند از ADP نیز بدست آید. که در این واکنش (تبدیل ADP به ATP) adeny late kinose کاتالیزور می باشد.

این واکنشها از سیستمی هستند که آلاکتیک یا فسفازن نامیده می شود. دیگر سیستمهای بی هوازی انرژی سیستم اسید لاکتیک و سیستم بی هوازی گلیکولیسیس می باشد. در سیستم بی هوازی گلیکولیسیس واحدهای گلوگز در وهلة اول از ذخیره های گلوگژن داخل ماهیجه حاصل می شوند.

سپس این واحدها به اسید لاکتیک تجزیه می شوند.

این سیستمهای انرژی بی هوازی بیشتر در طول فعالیتهایی با مدت کم اما شدید فعال می شوند. در طول تمرین طولانی، سیستم اروبیکی فراهم کنندة غالب انرژی مورد نیاز برای انقباض ماهیچه ها می باشد عمدة اکسیدکننده ها کربوهیدراتها و لیپیدها می باشند.

یکی از جنبه های فیزیولوژی ماهیچه ها که در طی سالهای اهمیت بسیار زیاد پیدا کرده است، ارتباط بالقوه بین بافت تشکیل دهندة ماهیچه ها و انجام تمرینهای ورزشی می باشد.

ماهیچه های اسکلتی انسان ترکیب دو نوع بافت اصلی می باشند:

1- تیک آرام (ST)

2- تیک سریع (FT)

FT به نوبة خود به دو دستة FTb, FTa تقسیم می شوند این تقسیم بندی بر پایة تفاوت بالقوه آنها در گلیکولیتیک و اکسید کردن می باشد انواع بافت ها در انقباض متمایز هستند. و معمولاً نحوة شیمیایی اکسیداسیون آنها برای myosin ATP ase متمایز می باشد.

 


 



:: موضوعات مرتبط: تربیت بدنی و علوم ورزشی , ,
:: برچسب‌ها: فایل , فیزیولوژی و متابولیسم ورزش , ورزش های فیزیکی ,
تاریخ : دو شنبه 5 فروردين 1398
بازدید : 472
نویسنده : کیا فایل

قلب و فوايد و مضرات ورزش

 

این متن شامل 9 صفحه می باشد 

 

بيماري‌هاي قلب و عروق در ايران هنوز اولين علت مرگ و مير مي‌باشد و در سال 000/500 قرباني مي‌دهد. پيشگيري از اين بيماري‌ها يكي از مهمترين و اساسي‌ترين فعاليت‌هاي تحقيقاتي و پژوهشي طب زيستي و بهداشت اجتماعي امروز مي‌باشد.

به طورمتوسط روزانه 1300نفر در ايران دچار حمله‌ي قلبي مي‌شوند.

انجمن قلب و انيستيتوي قلب و خون ايران عقيده دارد كه اين مشكل بهداشتي را با تحقيق در مورد علل بيماري‌هاي قلب و عروق، معالجه اين بيماري‌ها، تقويت برنامه‌هاي بهداشتي و پيشگيري از امراض قلبي از طريق ارائه برنامه‌هاي بهداشتي و پيشگيري از امراض قلبي از طريق ارائه پيام‌هاي بهداشتي جهت بالا بردن سطح و وسعت برنامه‌ريزي‌هاي بهداشتي، حل كند. البته در دو دهه‌ي اخير ما شاهد تغييرات شگفت‌انگيزي در رابطه با پايين آمدن ميزان مرگ و مير ناشي از حملات قلبي بوده‌ايم.

اين تغيير شگرف با بالا رفتن علاقه‌ي مردم به تغيير روش زندگي روزانه خود، ترك عادات شخصي نادرست و در نتيجه پايين آمدن ميزان بيماري‌هاي قلب همراه بوده است.

پيام‌هاي بهداشتي به منظور آموزش عموم بوده و هدف از آنها آگاه كردن مردم از عوامل خطرآفرين اوليه‌ي است كه زمينه پيدايش حمله‌ي قلبي مي‌باشند.

در اين مقاله به بررسي عملكرد طبيعي قلب و تاثير مطلوب ورزش بر قلب خواهيم پرداخت.

 

فصل اول

 

 قلب و كاركرد و ساختمان آن

  #عملكرد طبيعي قلب #

قلب انسان، پمپ عضلاني است كه وظيفه‌اش به جريان انداختن خون در رگها مي‌باشد تا به اين وسيله بافتهاي بدن بتوانند اكسيژن و مواد غذايي مورد نياز خود را تأمين نمايند.

از آن جا كه تقريباً تمامي بافتهاي زنده‌ي بدن با اين طريق، نيازمنديهاي خود را مرتفع مي‌سازند ـ و عضله‌ي قلب نيز خود بافتي زنده است ـ بنابراين براي رفع نياز خود، به جريان‌ خونِ حاصل از تلمبه‌زني خودش نيازمند است.

رگهايي كه خون را از قلب به بافتها مي‌رسانند سرخرگ نام دارند، سرخرگها توانايي تنگ و گشاد شدن را دارند و بدين جهت بر حسب نياز، مقدار خوني كه بافت دريافت مي‌نمايد فرق مي‌كند. هنگامي كه يك بافت، فعاليت مي‌كند نياز بيشتري به خون دارد بنابراين سرخرگهاي مربوط به آن بافت گشاد مي‌شوند و برعكس در زمان استراحت يك بافت، به دليل كاهش نياز به اكسيژن، سرخرگهاي آن بافت تنگ مي‌شوند.

در زمان فعاليت بدني، سرخرگهاي بافتهاي فعال، بخصوص ماهيچه‌ها؛ گشاد مي‌شوند، و خون بيشتري بايد تلمبه زده شود، لذا قلب كار بيشتري انجام مي‌دهد كه سبب مي‌شود نياز ماهيچه‌ي قلب به اكسيژن بيشتر گردد و در نتيجه رگهايي كه خون را به قلب مي‌رسانند گشاد مي‌شوند تا همپاي افزايش نياز عضله‌ي قلب به خون، ميزان خون ارسال شده به عضله‌ي قلب افزايش يابد.

 

#ناراحتي‌هاي قلب#

شايعترين نوع امراض قلبي و عروقي عبارتند از : بيماري شريان كرونر، آنژين صدري، حمله يا سكته‌ي قلبي، امراض پرفشار خوني كه در اين فصل به تعاريف آن خواهيم پرداخت.

شريانهاي كرونر

از آن جايي كه قلب همواره در حال تلمبه زدن است، نياز دائمي به خون سرشار از اكسيژن دارد. اگر چه خون از درون اتاقكها جريان مي‌يابد، خود قلب نمي‌تواند از خون داخل اتاقكها تغذيه كند، بلكه غذاي خود را از شريانهاي كرونر به دست مي‌آورد، رگهايي كه روي سطح قلب قرار دارند. دو شريان كرونر اصلي قلب را تغذيه مي كنند.

شريان كرونر راست طرف راست و پايين قلب را تغذيه ميكند و شريان كرونر اصلي چپ دو شاخه مي شود: شريان نزولي جلويي چپ، كه طرف جلو و چپ قلب و شريان سيركامفلكس كه قسمت پشت قلب را تغذيه مي‌كنند. اين شريانهاي كرونر اصلي شاخه‌هاي زيادي دارند كه عضله‌ي قلب را با خون غني از اكسيژن تغذيه مي‌كنند.

بيماري شريان كرونر

شريانها در حال عادي قابليت كشش دارند، ولي وقتي سن بالا مي‌رود، مقداري از توانايي خود را براي انبساط از دست ميدهند. لايه‌هاي چربي

 




:: موضوعات مرتبط: تربیت بدنی و علوم ورزشی , ,
:: برچسب‌ها: فایل , قلب و فواید و مضرات ورزش ,
تاریخ : دو شنبه 5 فروردين 1398
بازدید : 490
نویسنده : کیا فایل

فيزيولوژي ورزش

 

این متن شامل 18 صفحه می باشد 

 

دستگاه اصلي حركت در ورزش، عضلات اسكلتي مي باشند. اين عضلات عمدتاً در دستها و پاها و كمربند شانه اي و لگني متمركز هستند. براي به حركت درآمدن اين عضلات يك چيز لازم است و آن انرژي است. بديهي است كه براي هر حركتي كه در اين جهان صورت مي گيرد بايد انرژي مصرف شود. حال مسأله مهم اين است كه منبع توليد اين انرژي كجاست؟ مثلاً در اتومبيل، اندام اصلي حركتي موتور است كه براي به حركت درآمدن آن بنزين و اكسيژن به وسيلة جرقة الكتريكي تركيب مي شوند و در نتيجة اين واكنش شيميايي، انرژي توليد مي گردد و اين انرژي باعث حركت پيستونها مي شود. بدين ترتيب انرژي شيميايي به انرژي حركتي( مكانيكي) تبديل مي گردد. در بدن ما نيز عين همين وقايع در عضلات روي مي دهد؛ اكسيژن از راه هوا و سوخت لازم از طريق غذا تأمين مي شود. اندام تهيه كنندة اكسيژن، ششها و اندام تهيه كنندة سوخت، سيستم گوارشي( شامل روده ها و كبد) است. هر دوي اين مواد اوليه از طريق جريان خون در اختيار عضلات قرار مي گيرند. به عبارت ديگر سلولهاي خون نقش كاميونهاي حمل و نقل را دارند كه به طور شبانه روزي در اتوبانهاي بدن( يعني رگها) در حال رفت و آمد هستند. عامل

اصلي به حركت درآوردن اين كاميونها( سلولهاي خون) قلب مي باشد.

بدين ترتيب هم با ساز و كار تهية سوخت براي عضلات آشنا شديم و هم به اهميت قلب به عنوان عامل اصلي به جريان انداختن اين چرخة حياتي پي برديم. پس هر چه قلب بهتر و سالمتر بتواند پمپ كند، عضلات هم بيشتر و بهتر مي توانند حركت كنند و برعكس هرچه عضلات بيشتر تحرك داشته باشند قلب نيز بيشتر عادت به پمپاژ قوي و منظم مي كند. همان گونه كه عضلات ما با ورزش پرورش مي يابند، عملكرد قلب و سيستم گردش خون نيز بهتر و منظم تر مي گردد.

 

 فرايند توليد انرژي هوازي و بي هوازي

براي سوختن مواد اوليه در عضله، همواره اكسيژن لازم نيست، بلكه اين مواد در موارد اضطراري بدون وجود اكسيژن نيز به مصرف مي رسند و انرژي لازم براي حركت فراهم مي شود. ميزان انرژي حاصل شده از اين نحوة سوختن البته كمتر است. بنابراين سيستم توليد انرژي در عضلات بر دو گونه است:

الف ـ سيستم هوازي: در اين روش قندها يا چربيها با اكسيژن تركيب مي شوند و به طور كامل مي سوزند و حداكثر مقدار انرژي شيميايي خود را آزاد مي كنند. اين سيستم، سيستم اصلي، رايج و با صرفة توليد انرژي است.

ب ـ سيستم بي هوازي: سيستم درجة دو و اضطراري و غير اقتصادي است كه در آن بدون حضور اكسيژن، قندها و چربيها طي يك سلسله واكنشهاي شيميايي به شكل ناقص مي سوزند و توليد انرژي مي كنند اما به مقدار كمتر. لذا مواد زائدي مانند اسيد لاكتيك از خود بر جاي مي گذارند. البته شكل ديگري از سيستم بي هوازي نيز وجود دارد كه در چند ثانية اول شروع به فعاليت در سلول اتفاق مي افتد و به صورت مصرف ذخاير انرژي(ATP يا آدنوزين تري فسفات) از قبل مانده مي باشد كه مي توان به آن سيستم توليد انرژي ذخيره اي گفت. اين سيستم مي تواند حداكثر تا حدود 30 ثانيه انرژي عضلات را تأمين كند يعني تا زماني كه ساير سيستمها( هوازي، بي هوازي) به كمك آن بيايند. نام علمي اين فرايندATP-PC مي باشد كه طي آن با مصرف فسفوكراتين(PC) انرژي ATP ايجاد مي شود.

در انواع مختلف ورزش، برحسب مدت زمان ورزش، تركيب بكارگيري اين سيستمها فرق مي كند. سوختن بي هوازي بيشتر در ورزشهاي سرعتي و تحت فشار كه زمان كافي براي تأمين اكسيژن نيست روي مي دهد، در حالي كه در ورزش ملايم و ممتد كه زمان كافي براي تأمين اكسيژن وجود دارد، سوخت و ساز هوازي ادامه مي يابد. جدول زير نحوة سوختن مواد در عضله را در حالات مختلف ورزشي نشان مي دهد:

طول زمان فعاليت

سيستم توليد انرژي

فعاليت ورزشي

كمتر از 30 ثانيه

ذخيره اي

دويدنهاي بسيار سريع

30 ثانيه تا 5/1 دقيقه

ذخيره اي و بي هوازي

شناي 100 متر

5/1 تا 3 دقيقه

بي هوازي و هوازي

دوهاي نيمه استقامت، ژيمناستيك

بيش از 3 دقيقه

هوازي

دويدنهاي با مسافت زياد، اسكي

جدول 1ـ

مكانيسم توليد انرژي در ورزش هاي مختلف

مفهوم خستگي

چرا خسته مي شويم؟ چرا بعد از مدتي ورزش كردن نمي توانيم به ورزش ادامه دهيم؟ حال كه مقدمات بالا را ذكر كرده ايم راحت تر مي توانيم مفهوم خستگي را بيان كنيم و راههاي به تعويق انداختن آن را نشان دهيم. خستگي يعني تمام شدن ذخاير گليكوژن عضله و تجمع بيش از حد اسيد لاكتيك در عضله. زماني كه عضله ذخاير گليكوژن خود را از دست مي دهد و به سوزاندن چربيها روي مي آورد و اكسيژن رساني به عضله مشكل مي شود. سوخت بي هوازي با توليد انبوه اسيد لاكتيك شروع مي گردد و ما احساس خستگي مي كنيم. بنابراين خستگي علامتي هشدار دهنده است كه بدن را از كاهش ذخاير...

 


 



:: موضوعات مرتبط: تربیت بدنی و علوم ورزشی , ,
:: برچسب‌ها: فایل , ورزش , فیزیولوژی ورزش ,
تاریخ : دو شنبه 5 فروردين 1398
بازدید : 1080
نویسنده : کیا فایل

فیزیک راکت تنیس

 

این متن شامل 7 صفحه می باشد 

 

راکت تنیس مانند چوب کریکت یا بیس بال دو قمست مرکزی دارد اگر توپ در هر یک از این دو نقطه ضربه وارد کند نیروی منتقل شده به دست آن قدر کم است که بازی کن متوجه برخورد نمی شود اگر توپ به نقطه ای اثابت بکند که از نقاط مرکزی کاملاً دور می باشد این ضربه می تئوند ضربه ای خوبی نباشد یکی از این نقاط گره ارتعاشی است که در نزدیک مرکز رشته های راکت قرار دارد . نقطه دیگر مرکز به طور همزمان وقتی که توپ با حداکثر سرعت برمی گردد همزمان عمل نمی کند . بلکه وقتی که نیروی دست صفر می باشد آنها نقاطی را که این نیرو در آنجا صفر است را مشخص می کنند . نیروهای دست از سه حرکت جداگانه دسته افزایش می یابند که عبارتند از : چرخش ، انتقال و ارتعاش .

مؤلفة ارتعاش ، زمانیکه توپ به گره ارتعاشی ضربه وارد می کند وجود ندارد . مؤلفه چرخشی از برگشت سر راکت افزایش می یابد و یک نیروی گشتاوری را به دست اعمال می کند و باعث می شود تا آن حدود یک محور از وسط مچ بچرخد . در نتیجه همیشه نیرویی بر قسمت بالایی دست وارد می شود .

و نیروی دیگری در جهت مخالف همیشه بر قسمت پایین دست وارد می آید . دو نیرو مساوی و در خلاف جهت هم...

 

 



:: موضوعات مرتبط: تربیت بدنی و علوم ورزشی , ,
:: برچسب‌ها: فایل , فیزیک راکت تنیس , راکت تنیس ,
تاریخ : دو شنبه 5 فروردين 1398
بازدید : 947
نویسنده : کیا فایل

قوانين و مقررات بازي تنيس

 

این متن شامل 51 صفحه می باشد 

 

فدراسيون بين المللي تنيس حاكم بر بازي تنيس بوده و حقوق و مسئوليتهاي آن شامل تعيين قوانين بازي مىباشد . براي حمايت و پشتيباني از فدراسيون بين المللي تنيس ، كميته قوانين تنيس پايه گذاري شده است كه مرتباً بر بازىها و قوانين آن نظارت نموده و پيشنهاداتي را براي تغيير قوانين چه بصورت دائمي چه بصورت مقطعي براي دوره اي محدود ، به هيئت سرپرستان ITF ارائه ميدهند . اين هيئت پيشنهادات را در مجمع عمومي سالانه ITF كه بالاترين مرجع براي ايجاد تغييرات در قوانين تنيس است ، مطرح مىنمايد.

در طي سالهاي اخير تعداد موضوعات قابل تغيير محدود بوده، اما با ارائه قوانين در يك زبان مدرن و با قابليت پيگيري ساده و مرتب منجر به كاهش تعداد قوانين شده است . به منظور مرجعيت و قابليت پيگيري در اين ويرايش جديد ، شماره قانون قديمي در پرانتز آورده شده است .

نكته : غير در موارد مشخص شده ، همه موارد براي قوانين تنيس مردان ، شامل زنان نيز مىشود .

 

قانون 1 : زمين (1 و 34 قديم)

زمين بازي انفرادي بايد مستعطيل به ابعاد m 77 / 23 طول و
m 23 / 8 عرض باشد .

زمين بازي دوبل بايد مستطيل به ابعاد m 77/23 طول و m 98/10 عرض باشد .

زمين توسط تور از عرض به دو نيمه تقسيم مىشود . تور توسط طناب يا كابل فلزي به دو پايه از ارتفاع m 07 /1آويخته شده است . تور بايد كاملاً بين دو پايه كشيده شده باشد . اندازه ذره اي تور بايد به حدي باشد كه به هيچ عنوان توپ از آن عبور نكند .

ارتفاع تور در مركز كه توسط يك تسمه نگهداشته شده است ، بايد m 914/0باشد . يك باند بايد روي طناب يا كابل فلزي و بالاي تور را بپوشاند . تسمه و نوار بايد كاملاً سفيد باشد.

·حداكثر قطر طناب يا سيم فلزي بايد cm 8/0 باشد .

·حداكثر پهناي تسمه بايد cm 5باشد .

·حداكثر ضخامت باند در هر طرف بايد بينcm 5 و cm 35/6باشد .

براي مسابقه دوبل ، محل نصب پايه تور بايد از هر طرفm 914/0 خارج از زمين دوبل باشد .

در مسابقه انفرادي ، اگر تور بازي انفرادي استفاده مىشود ، محل نصب پايه تور بايد از هر طرف m 914/0 خارج از زمين انفرادي باشد . اگر تور بازي دوبل استفاده مىشود ، در ارتفاعm 07/1 توسط دو چوب نشانه تور علامتگذاري مىشود، بطوريكه از هر طرفm 914/0 خارج از زمين انفرادي باشد.

·ميله تور نبايد بيش از cm 15 قطر داشته باشد .

·چوبهاي نشانه نبايد بيش از cm 5/7 قطر داشته باشند .

·ميله تور و چوبهاي نشانه نبايد بيش ازcm 5/2 از بالاي طناب تور بالاتر باشد .

خطهاي انتهاي زمين خط زمينه و خطهاي اطراف زمين ، خط كناره ناميده مىشوند .

بين دو خط كناره زمين انفرادي در فاصله cm 40/6 از تور در هر طرف دو خط موازي تور كشيده مىشود كه خط سرويس ناميده مىشود . در هر طرف تور ، منطقه بين خط سرويس و تور به دو منطقه مساوي تقسيم و منطقه سرويس ناميده مىشود . در مركز خط سرويس، خطي به موازات خطوط كناره زمين انفرادي كشيده مىشود .

هر يك از خطوط زمينه در وسط توسط علامت مركزي به طول
cm 10 تقسيم مىشوند كه موازي با خطوط كناره زمين انفرادي رسم مىشوند .

خط سرويس مركزي و نشانه مركز بايد cm 5 پهنا داشته باشد .

پهناي خطوط ديگر زمين بايد بين cm 5/2 و m 5 باشد بجز خطهاي زمينه كه تا cm 10 هم مىتوانند پهنا داشته باشند .

همه اندازه گيريهاي زمين بايد تا خارج از خطوط باشند و همه خطوط زمين بايد همرنگ و كاملاً در تضاد با رنگ سطح باشند .

هر گونه اعلان تبليغاتي بر روي زمين ، تور ، طنابها ، باندها ، ميله هاي تور و چوبهاي نشانه غير آنچه كه در ضميمه III آمده است ممنوع مىباشد .

قانون 2 - وسايل ثابت زمين (2 قديم)

وسايل ثابت زمين شامل : حصار پشت و كناره ، تماشاگران و جايگاه تماشاگران و محل نشستن داورها و همه تجهيزات اطراف و روي زمين، سرداور، داور خط، داور تور و توپ جمع كن وقتي در موقعيتهاي خود هستند، مىباشد .

در مسابقه انفرادي كه با تور دوبل بازي مىشود، ميله تور و بخشي از تور كه خارج از چوبهاي نشانه جزء لوازم ثابت محسوب مىشود و پايه تور يا بخشي از تور بحساب نمىآيند.

 

قانون 3 - توپ (3, 13, 27,32 قديمي)

توپهايي كه تحت قوانين تنيس براي بازي تاييد مىشود ، بايد با مشخصات ذكر شده در ضميمه I مطابقت كند ، فدراسيون بين المللی تنيس در مورد اينکه توپ مطابق با ضميمه I مورد تأييد مىباشد يا خير تصميم مىگيرد .

چنين حكمي مىتواند بىواسطه صادر شود و يا نسبت به درخواست بازيكن ، توليد كننده لوازم و يا انجمن ملي و اعضاي آن براي يك نمونه داراي مدارك معتبر ، صادر شود .

اين قوانين و درخواستها بايد با دستوالعمل قابل اجراي بازبيني و بازرسي فدراسيون بين المللي تنيس مطابقت داده شود .

برنامه ريز مسابقه بايد از قبل اعلام كند :

1.تعداد توپها براي بازي (2, 3, 4 يا 6)

2.سياست تغيير توپ

تغيير توپ مىتواند انجام شود:

 



 



:: موضوعات مرتبط: تربیت بدنی و علوم ورزشی , ,
:: برچسب‌ها: فایل , ورزش , تنیس , قوانین تنیس , آموزش تنیس ,
تاریخ : دو شنبه 5 فروردين 1398
بازدید : 804
نویسنده : کیا فایل

فوتبال

 

این متن شامل 23 صفحه می باشد 

زمين بايد به شكل مستطيل در ابعاد ذيل باشد و طول حداقل 90 متر و حداكثر 120 متر و عرض حداقل 45 متر و حداكثر 90 متر و در مسابقات بين المللي طول حداقل 100 و حداكثر 110 متر و عرض حداقل 64 و حداكثر 75 متر . عرض تمام خط ها و قطر تير دروازه بايد 12 سانتي متر باشد .

دروازه ها :

از ارتفاع 44/2 از لبه پايين تير دروازه عرض 32/7 از لبه داخلي تير

دروازه :

1- محوطه دروازه بان از هر تير به طرفين به فاصله 5/5 متر و به طرف زمين نيز 5/5 متر

2- محوطه جريمه 5/16 متر از تير دروازه به طرف گوشه ها و 5/16 متر به طرف زمين و بوسيله خطي موازي خط دروازه مركز بين دو تير عمودي

3- نقطه پنالتي با فاصله 11 متر از خط دروازه مركز بين دو تير عمودي

4- قوس پشت محوطه جريمه با شعاع 15/9 از نقطه پنالتي جهت رعايت كردن فاصله 15/9 از نقطه پنالتي هنگام ضربه پنالتي .

5- دايره وسط زمين به شعاع 15/9 از نقطه وسط و مركز زمين جهت رعايت فاصله هنگام ضربه شروع .

6- قوس كرنر به شعاع يك متر از گوشه زمين محل نصب پرچم رسم مي شود .

7- پرچم كرنر : به ارتفاع 5/1 متر و از جنس نرم انعطاف پذير باشد و پرچم ها به رنگ قابل ديدن باشند .

8- پرچم هاي وسط زمين كه با فاصله 1 متر از خط طولي در وسط زمين وصل مي شوند .

9- خط كوتاهي است كه با فاصله 15/9 از قوس كرنر در بيرون زمين كشيده مي شود تا فاصله 15/9 رعايت شود .

10- دروازه ها در وسط خط عرضي قرار دارند و دو تير عمودي و يك تير افقي كه اندازه آنها ذكر شده است تشكيل دهنده دروازه هستند .

تذكر : هر نوع تبليغ تجاري روي زمين و وسايل آن مثل توپ و تور و پرچم ممنوع مي باشد .

 

قانون دوم :

(( توپ ))

الف – جنس و اندازه

1- كروي است .

2- از چرم يا جنس هاي مناسب ديگر ساخته مي شود .

3- محيط توپ حداكثر 70 سانتي متر و حداقل 68 سانتي متر مي باشد .

4- وزن توث حداكثر 450 گرم و حداقل 410 گرم است .

5- فشار توپ در سطح دريا 600 الي 1100 گرم بر سانتي متر مربع .

ب – تعويض توپ ناقص

1- توپ نبايد در جريان بازي عوض شود .

2- اگر توپ در جريان بازي تركيد و يا شكل قانوني خود را از دست داد بازي بايد با رها كردن توپ از همان محل شروع شود .

3- اگر در جريان بازي نبود بايد بازي با همان ضربه شروع مانند اوت يا كرنر يا ضربه دروازه و . . . شروع شود .

ج- نشانه هاي استاندارد توپ كه به تاييد فيفا رسيده است

كه در مسابقاتي كه تحت سرپرستي كنفدراسيون ها و فدراسيونها ملي برگزار مي شود توپ مي بايست داراي يكي از سه مشخصه زير باشند كه عبارتند از :

هيچ نوع تبليغ تجاري روي توپ جز آرم بازيها و شركت توليد كننده توپ نبايد روي توپ باشد .

 

قانون 3 :

(( تعداد بازيكنان ))

هر مسابقه با دو دسته حداكثر 11 نفره انجام مي گيرد .

اگر تيمي كمتر از 7 نفر بازيكن داشته باشد مسابقه انجام نمي شود .

در مسابقات تحت سرپرستي فيفا – كنفدراسيون ها و فدراسيونهاي ملي حداكثر از 3 بازيكن جانشين مي توان استفاده كه دو اسامي 7 نفر جانشين را بايد معرفي كرد .

جانشين در مسابقات ديگر تا 5 نفر امكان پذير است و بستگي به قوانين مسابقات دارد حداكثر تعداد تعويض بايد قبل از بازي به داور اطلاع داده شود .

در ضربات پنالتي تعويض ممنوع است . استثناء اگر دروازه بان آسيب ببيند و قادر به ادامه بازي نباشد و در صورتي كه تيم از حداكثر تعويض مجاز استفاده نكرده باشد مي تواند تعويض شود .

 

نحوه تعويض :

1- اطلاع داور

2- زماني بازيكن مي تواند وارد زمين شود كه بازيكن تعويضي كه بايد خارج شود زمين را ترك كرده باشد سپس تنها با علامت داور اجازه وارد شدن به زمين را دارد .

3- جانشين تنها در توقف بازي مي تواند از خط مياني وارد زمين شود

4- زماني كه بازيكن وارد زمين شد تعويض پايان يافته است .

5- بازيكني كه نام او در ليست ذخيره ها نباشد نمي توان تعويض شود .

 

 



:: موضوعات مرتبط: تربیت بدنی و علوم ورزشی , ,
:: برچسب‌ها: فایل , فوتبال , آموزش فوتبال ,
تاریخ : دو شنبه 5 فروردين 1398
بازدید : 455
نویسنده : کیا فایل

فيزيك فوتبال

 

این متن شامل 16 صفحه می باشد 

 

فوتبال مردمی ترین ورزش جهان است. جام جهانی تابستان امسال توسط بیش از صدها میلیون بیننده که بسیاری از آنها فوتبال بازی میکنند، مشاهده خواهد شد. علیرغم چنین علاقه ای، توجه اندک به جنبه های علمی بازی چشمگیر است. برای نمونه گلف و کریکت[2] مورد توجه بیشتری قرار گرفته اند. اما برای یک فیزیکدان، مکانیک و آئرودینامک فوتبال پهنه وسیعی از سئوالات جالب را فراهم می آورد.

 

هنگامی که موضوع فیزیک فوتبال پیش می آید اغلب صحبت بر سر خط سیر منحنی توپ فوتبال است. برای مثال در طول برگزاری جام جهانی 1974 بینندگان تلویزیون از مشاهده ضربه موزی شکل غیر منتظره بازیکن برزیلی " روبرتو ریولینو" به شگفت آمدند. از آن هنگام توانایی منحرف کردن مسیر توپ به عنوان یکی از مهارتهای بازی به حساب می آید.

 

اما بینندگان هرگز از مشاهده یک ضربه ماهرانه قوس دار خسته نمی شوند. در سال 1997 طرفداران فوتبال در سراسر دنیا با مشاهده شوت قوس دار کاملاً ویژه ای که توسط یک بازیکن برزیلی دیگر – روبرتو کارلوس- در بازی مقابل فرانسه نواخته شد، هیپنوتیزم شدند. ضربه او که یک شوت آزاد از فاصله 30 متری دروازه حریف بود قبل از آنکه قوس برداشته و در گوشه دروازه فرانسه فرود آید، دیوار دفاعی آنها را با فاصله حداقل 1 متر دور زد. طرفداران تیم انگلستان امیدوارند که "دیوید بکام" –استاد تمام فنون در حال حاضر- در صورت بهبود استخوان شکسته پایش بتواند چنین شگردهایی را در تابستان امسال بکار گیرد.

 

بیشتر فیزیکدانان میدانند که خط سیر منحنی توپ بخاطر اثری بنام اثر مگنوس[3] است، اما تا حدی در تشریح آن نامطمئن بوده و توضیحات ساده ای که انتشار می یابد اغلب گمراه کننده است. قبل از درنظر گرفتن مسیر منحنی توپ اجازه دهید با مسئله ساده تری یعنی جهش توپ شروع کنیم. این موضوع باز هم بطور ضمنی به جام جهانی اشاره دارد. چه کسی میتواند گل سوم و بحث برانگیز گئوف هورست[4] را در پیروزی 4 بر 2 انگلستان در مقابل آلمان غربی در جام جهانی 1966 فراموش کند؟ شوت هورست از روی تیرک عمودی به داخل گل و سپس به بیرون پرید و در نهایت توسط یک مدافع آلمانی برگشت داده شد. چگونه چنین چیزی ممکن است اتفاق بیافتد؟

 

جهش توپ

 اینکه توپ چگونه از روی زمین می جهد موضوع مهمی در فوتبال است. بر روی سطوح سخت جهش بلند توپ میتواند بازی را بی مزه کننده کند در حالی که یک توپ نرم مطلقاً به بالا نمی جهد. اما این حقیقت که شوت چیزی بجز جهش توپ از روی پا نیست نیز دارای همان اهمیت است. نکته مهم دیگر که باید به آن توجه کرد آنست که جهش یک توپ گلف یا اسکواش[5] از روی یک سطح سخت به دلیل خاصیت ارتجاعی[6] مواد تشکیل دهنده آنها است ولی پوشش توپ فوتبال هیچگونه خاصیت ارتجاعی ندارد. توپ باد نشده ای که به زمین انداخته شود روی زمین می ماند.

 

برای آنکه نسبت به فیزیک جهش دیدی بدست آوریم ساده ترین حالت را درنظر بگیرید که توپ بطور قائم سقوط میکند. هنگامی که توپ به زمین برخورد میکند سطح تحتانی توپ تخت میشود. لذا تعادلی میان فشار هوا به سمت پایین و نیروی عکس العمل سطح به سمت بالا بوجود می آید (شکل 1الف). از آنجا که فشار هوا ضرورتاً یکنواخت است، نیروی عکس العمل با سطح تماس وآن به نوبت خود با تغییر شکل قائم توپ متناسب است- به شرطی که تغییر شکل زیاد نباشد. یک محاسبه ساده نشان میدهد که تغییر شکل توپ ... ... ... ... (شکل 1ب را ببینید)

 

از آنجا که ضربه به توپ حقیقتاً یک جهش از روی پا است، اینکه چگونه توپ از روی زمین می جهد نقش کلیدی در فوتبال بازی میکند. الف) در طول یک جهش نیروی ناشی از فشار هوا بر روی پوشش تخت شده توپ با نیروی عکس العمل زمین خنثی میشود. ب) فاصله مرکز توپ تا زمین ... ... برابر است با ... ... ... که در آن ... ... شعاع توپ و ... ... میزان تغییر شکل توپ است. س) برای توپی که بطور قائم سقوط میکند مقدار ... در طول زمان جهش مطابق رابطه ... ... ... ... بطور سینوسی با زمان تغییر میکند که در آن ... ... ، ... ... و ... ... به ترتیب برابر محیط، فشار و جرم توپ اند. د) توپی که تحت یک زاویه کوچک به زمین برخورد میکند در طول جهش روی زمین لیز می خورد. ی) هرچند توپی که تحت یک زاویه بزرگتر به زمین برخورد میکند تا هنگام ترک زمین روی آن میغلتد.

 مطابق با رابطه ... ... ... ... ... ... که در آن ... ... محیط توپ، ... ... فشار و ... ... جرم توپ است، بصورت سینوسی با زمان تغییر میکند. زمان جهش برابر است با ... ... ... ... ... (شکل 1س را ببینید).

 تقریباً واضح است که سه متغیری که بازه زمانی جهش را معین میکنند- محیط، فشار و جرم توپ- دقیقاً همانهایی هستند که توسط قوائد بازی تعیین میشود. یک توپ معمولی با جرم 0.45 کیلوگرم محیط 70 سانتیمتر و فشار 0.85 اتمسفر زمان جهشی برابر 8 میلی ثانیه دارد – این نتیجه توسط آزمایشهای انجام گرفته با دوربینهای بسیار سریع تایید شده است. جالب است اشاره شود که این زمان از فاصله زمانی 40 میلی ثانیه ای میان تصاویر متوالی تلویزیون کوتاه تر است و این به آن معناست که مغز ما به عنوان تماشاگر این فاصله زمانی را پر کرده و لذا اغلب متوجه جهش واقعی نمی شویم.

 در محاسبات زمان و حرکت جهش از اتلاف (انرژی) بخاطر انعطاف پذیری سطح توپ چشمپوشی شده است. این تقریب بر مقیاس زمانی تاثیر قابل توجهی ندارد اما آشکارا موجب میشود که میزان انرژی جنبشی برآورد شده توپ بیشتر از حد واقعی گردد. این اثر را میتوان با نوشتن سرعت توپ پس از جهش ... ... بصورت ... ... ... ... که در آن ... ... سرعت اولیه توپ و ... ... ضریب اتلاف[7] است بیان نمود. این ضریب که برای یک برخورد کاملاً کشسان 1 است، وابسته به طبیعت سطح مورد نظر بوده و میتواند بین 0.8 برای سطح سخت و 0.6 برای چمن کوتاه تغییر کند.

 اینکه چگونه توپ پس ازآنکه تحت زاویه ای به زمین می خورد از روی آن جهش میکند، بسیار پیچیده است. توپ ابتدا با سرعت افقی برخوردش روی زمین سر خورده و یک نیروی اصطکاک افقی تولید میکند. این نیرو دارای دو اثر است: موجب کاهش حرکت افقی گشته و یک گشتاور بر توپ اعمال میکند. وجود گشتاور به آن معناست که توپ ضمن آنکه در طول جهش کند میشود شروع به غلتیدن هم

 

 



:: موضوعات مرتبط: تربیت بدنی و علوم ورزشی , ,
:: برچسب‌ها: فایل , فیزیک , فیزیک فوتبال ,
تاریخ : دو شنبه 5 فروردين 1398
بازدید : 537
نویسنده : کیا فایل

فيزيولوژي عضله‌ي اسكلتي

 

این متن شامل 27 صفحه می باشد 

 

سلولهاي عضلاني سلولهايي هستند كه تا حد زيادي براي تبديل انرژي شيميايي به انرژي مكانيكي تخصص يافته‌اند .به طور اختصاصي ، سلول‌هاي عضلاني انرژي را به شكل آدنوزين‌ تري فسفات (ATP) براي توليد نيرو يا انجام كار مورد استفاده قرار مي‌دهند . براساس اينكه كار مي‌تواند به صورت مختلف ومتعدد ( مانند جابجايي، پمپ كردن خون ، يا حركت موجي و دودي ) انجام گيرد ، چندين نوع عضله در رابطه با اين عملكردها تعامل يافته است .سه نوع اساسي عضله عبارتند از : عضله‌ي قلبي ، عضله‌ي اسكلتي ، وعضله‌ي صاف .

عضله‌ي اسكلتي عضله‌ي مخطط است كه تحت كنترل ارادي مي‌باشد ( يعني ، توسط دستگاه عصبي مركزي كنترل ميشود ) و نقش كليدي در فعاليتهاي متعدد مانند حفظ وضعيت بدن ، جا به جايي ، سخن گفتن ، و تنفس ايفا مي‌كند حالت مخطط سلول‌هاي عضله‌ي اسكلتي حاصل آرايش فوق العاده سازمان يافته‌ي مولكول‌هاي اكتين و ميوزين است . قلب از عضله‌ي قلبي تشكيل مي‌شود .اگر چه اين عضله مخطط است ، اما يك عضله‌ي غير ارادي محسوب مي شود ( يعني ، توسط پيشاهنگ داخلي كنترل مي‌شود و توسط دستگاه عصبي اتونوم تعديل مي‌شود عضله‌ي صاف ، كه فاقد حالت مخططي كه در عضله‌ي اسكلتي و قلبي ملاحظه مي‌شود ، مي‌باشد ، يك عضله‌ي غير ارادي است كه به طور تيپيك اندام‌هاي تو خالي ( مثل كيسه‌ي مثانه ، لوله گوارش، عروق خوني ) را مي‌پوشاند . در هر سه نوع عضله ، نيرو توسط ميان كنش اكتين و ميوزين عضله ايجاد مي‌شود ، فرايندي كه به افزايش زودگذر Ca2+ داخل سلولي نياز دارد .

 

سازمان دهي عضله‌ي اسكلتي

فيبرهاي عضلاني

هر عضله از سلول‌هاي متنابهي موسوم به فيبرهاي عضلاني تشكيل مي‌شود .لايه‌اي بافت همبند موسوم به اندوميزيوم[1] هر يك از فيبرهاي مزبور را محاط مي‌كند . آنگاه ، تك تك فيبرهاي عضلاني توأماً در فاسي كل‌هايي[2] گروه‌بندي مي‌شوند ، كه توسط بافت همبند ديگري موسوم به پري ميزيوم احاطه مي شوند . در پري ميزيوم[3] عروق خوني و اعصابند كه تك تك فيبرهاي عضلاني را پشتيباني مي‌كنند . در نهايت ، فاسيكل‌ها براي تشكيل عضله به همديگرمي‌پيوندند . غلاف بافت همبندي كه عضله را مي پوشاند ، اپي ميزيوم[4] ناميده مي‌شود و عضله را به اسكلت بدن متصل مي‌كند . سه لايه بافت همبند عضله به طور عمده از فيبرهاي الاستين و كلاژن تشكيل مي‌شوند ، وبراي انتقال حركت مولكول‌هاي اكتين و ميوزين به اسكلت بدن براي حركت عمل مي‌كنند .

سلولهاي منفرد عضله‌ي اسكلتي باريكند ( با قطر تقريبي 10 تا 80 ميكرون ) اما مي‌توانند به مقدار زيادي استطاله يابند وطويل شوند ( بالاي 25 سانتي‌متر طول پيدا مي‌كند ) هر فيبر عضله‌ي اسكلتي حاوي دسته‌هاي فيلامنت ، موسوم به ميوفيبريل، مي‌باشد كه در طول محور سلول حركت مي‌كند الگوي مخطط درشت سلول حاصل الگوي تكراري در ميوفيبريل مي‌باشد . به طور اختصاصي ، آرايش منظم فيلامنت‌هاي نازك و ضخيم در ميوفيبريل‌هاي جفت شده‌ي مزبور با‌ آ‌رايش بسيار سازمان يافته‌ي ميوفيبريل‌هاي مجاور است كه ظاهر مخطط به عضله‌ي اسكلتي مي‌دهد .

ميوفيبريل‌ را مي‌توان به طور طولي به ساركومرهايي تقسيم كرد . ساركومر توسط دوخط تيره‌ي موسوم به خطوط Z مشخص مي‌شود ، و واحد انقباضي مكرري در عضله‌ي اسكلتي به نمايش مي‌ گذارد . طول متوسط ساركومر 2 ميكرون مي‌باشد . در هر طرف خط Z نوار روشن ( نوار - I) ميباشد ، كه اصولاً حاوي فيلامنت‌هاي نازك متشكل از پروتئين اكتين مي‌باشد . ناحيه‌ي بين دو نوار I در ساكرومرنوار A مي‌باشد كه اصولاً حاوي فيلامنت‌هاي ضخيم و نازك را نشان مي‌دهد . ناحيه‌ي روشن در مركز ساركومر وجود دارد كه به نوار H معروف است .اين بخشي قسمتي از نوار A را نمشان مي‌دهد كه حاوي فيلامنت‌ هاي ضخيم ميوزين است ، اما هيچ گونه فيلامنت اكتين ندارد . لذا فيلامنت‌هاي اكتين از خط Z تا لبه‌ي نوار H گسترش مي‌يابند ، و يا قسمتي از فيلامنت ضخيم در نوار A همپوشاني دارند .

خط تيره ، موسوم به خط M، در مركز ساركومر حياتي هستند . هر ميوفيبريل در فيبر عضلاني توسط شبكه‌ي ساركوپلاسمي (SR) احاطه مي‌شود . SR يك شبكه‌ي غشايي داخل سلولي است كه نقش حياتي در تنظيم غلظت‌هاي Ca2+ داخل سلولي ايفا مي‌ كند . پنجه در پنجه شدن‌هاي ساركولما ، موسوم به توبول‌هاي T ، به داخل فيبرهاي عضلاني نزديك انتهاهاي نوار A حركت مي‌ كنند ( يعني نزديك به SR) البته ، SR و توبول‌هاي T، دستگاه غشايي متمايزي دارند .SR يك شبكه‌ي داخل سلولي است ، در حاليكه توبول‌هاي T در تماس با فضاي خارج سلولي هستند . شكافي ( تقريباً به عرض 15 نانومتر ) توبول‌هاي T را از SR جدا مي‌كند . قسمتي از SR كه نزديك‌ترين فاصله را به توبول‌هاي T دارد سيسترن پاياني [5] ناميده مي شود ، و جايگاه آزاد سازي Ca2+ است ، كه براي انقباض عضله‌ي اسكلتي حياتي است قسمت‌هاي طولي SR با سيسترن پاياني پيوسته هستند ، ودر طول و همراه با ساركومر گسترش مي‌يايند . اين قسمت از SR حاوي دانسيته‌ي بالايي از پروتئين پمپ Ca2+ است ( يعني Ca2+- ATPase) كه براي بازگرداندن مجدد و تغليظ Ca2+ در SR ، و بدين ترتيب در شل شدن عضله ،‌حياتي است .

فيلامنت‌هاي ضخيم و نازك در ساركومر ميوفيبريل به مقدار زيادي سازمان دهي شده‌اند . همانطوري كه ذكر شد ، فيلامنت‌هاي نازك اكتين از خط Z به طرف مركز ساركومر امتداد مي يابند ، در حالي كه فيلامنت‌هاي ميوزين ضخيم در مركز قرار مي‌گيرند ، و با قسمتي از فيلامنت‌هاي نازك اكتين ناهمسو همپوشاني مي‌كنند

[1].Endomysium

[2].Fascicles

[3].Perimysium

[4].Epimysium

[5].Terminal Cisternae

 



:: موضوعات مرتبط: تربیت بدنی و علوم ورزشی , ,
:: برچسب‌ها: فایل , فيزيولوژي عضله‌ي اسكلتي , فیبرهای عضلانی ,
تاریخ : دو شنبه 5 فروردين 1398
بازدید : 461
نویسنده : کیا فایل

دانلود پاورپوینت دستور كار آزمايشگاه فيزيك جديد

دانلود پاورپوینت دستور كار آزمايشگاه فيزيك جديد

 

 

 


فهرست

 

آزمايش اثر فتو الكتريسيته
آزمايش اندازه‌گيري e/m الكترون
آزمايش سري بالمر
آزمايش اثر هال
آزمايش ميليكان
آزمايش پديده زيمن
آزمايش تابش جسم سياه
آزمايش گسيل و جذب نور
آزمايش تشديد اسپين الكترون
آزمايش فرانك هرتز


 

تعداد اسلاید : 156 اسلاید
فرمت فایل: پاورپوینت ppt و قابل ویرایش
آماده برای : ارائه ، چاپ ، تحقیق و کنفرانس

 

 



:: موضوعات مرتبط: علوم انسانی , علوم تربیتی , ,
:: برچسب‌ها: فایل , دانلود , پاورپوینت , آزمايشگاه , فيزيك جديد ,
تاریخ : دو شنبه 5 فروردين 1398
بازدید : 482
نویسنده : کیا فایل

كاربرد علم فیزیك در ورزش1

 

این متن شامل 9 صفحه می باشد 

 

حدودا ازسال۱۹۱۴میلادی اهمیت استفاده از قوانین علم فیزیك و رشته های وابسته آن خصوصا علم مكانیك در فعالیتهای روزمره و ورزشی مورد توجه قرار گرفت

 خانم واتز " WATTS " در هیمن سال با بكارگیری وسایل تحقیقاتی ساده، اهمیت درك و كاربرد صحیح اصول علم مكانیك را در فعالیتهای روزانه و ورزشی گوشزد نمود و گفت : 
زمانیكه این اصول كاملا تفهیم شد، آنوقت ما مجاز به استفاده از آنها نه تنهابرای تمرینهای بخصوص، بلكه در تمام رشته های ورزشی و فعالیتهای عادی روزمره هستیم . خانمواتزگفت : كاربرد درست اصول علم مكانیك، نتایج فعالیتهای ورزشی شما را مطلوب تر و ازجراحات هولناك به نحو چشمگیری پیشگیری مینماید. ناخودآگاه، درحركات ورزشی و فعالیتهای ورزشی روزمره قوانین علم مكانیك و مكانیك زیستی " بیومكانیك " نظیر،قوانین نیرو جاذبه،تعادل،حركت،طرز بكاربردن اهرم، نیرو، شناوری " در ورزشهای آبی " برخورد و پرتاب و غیره مورد استفاده قرار میگیرند . 

 



:: موضوعات مرتبط: تربیت بدنی و علوم ورزشی , ,
:: برچسب‌ها: فایل , دانلود فایل , كاربرد علم فیزیك در ورزش , علم مکانیک در ورزش ,
تاریخ : دو شنبه 5 فروردين 1398
بازدید : 501
نویسنده : کیا فایل

دانلود پاورپوینت آثار زیانبار پدیده گرد و غبار و راه های مقابله با پیامدهای منفی آن

دانلود پاورپوینت آثار زیانبار پدیده گرد و غبار و راه های مقابله با پیامدهای منفی آن

قسمتی از متن............

 

فعالیت‌های سازمان‌های مردم‌نهاد در بخش‌ها و حوزه‌های متعدد می‌تواند به ارتقای سطوح مختلف فرهنگی جامعه کمک کند. بحث محیط زیست و آلودگی‌های زیست محیطی از جمله پدیده گرد و غبار از مسائل مهم جوامع امروزی است که به دلیل خشکسالی و کم بارشی در سال های اخیر، تغییر در رژیم هیدرولوژیکی منطقه با احداث سدها، کانال های انحرافی، تغییر الگوی مصرف، تغییر الگوی کشت و تغییرات اقلیم و رخداد جنگ عراق آثار سوء این پدیده را افزایش داده است. در این بخش نقش زنان به عنوان مدیر خانه و خانواده که در تربیت و آموزش فرزندان که نسل آینده به شمار می‌آیند؛ بسیار مهم است. به همین دلیل موسسه آینده نگاران زمین سبز این امر را سرآمد فعالیت‌هایش قرار داده تا با فرهنگ‌سازی و آموزش فرهنگ درست شهروندی به بهبود وضعیت محیط زیست کمک کرده و نیز برای آینده کشور فرزندانی آشنا به اصول و مراتب شهروندی تربیت کند.

تعداد اسلاید : 13 اسلاید
فرمت فایل: پاورپوینت ppt و قابل ویرایش
آماده برای : ارائه ، چاپ ، تحقیق و کنفرانس

 

 

 



:: موضوعات مرتبط: علوم انسانی , علوم تربیتی , ,
:: برچسب‌ها: فایل , دانلود , پاورپوینت , آثار , زیانبار , پدیده گرد و غبار , مقابله , پیامد ,
تاریخ : دو شنبه 5 فروردين 1398
بازدید : 449
نویسنده : کیا فایل

دانلود پاورپوینت ارزيابي اثربخشي دوره هاي آموزشي

دانلود پاورپوینت ارزيابي اثربخشي دوره هاي آموزشي

 

قسمتی از متن............

 

 ‌ ‌آموزش‌ و بهسازي‌ منابع‌ انساني‌ در عصر كنوني‌ به‌ لحاظ‌ شرايط‌ خاص‌ زماني، يكي‌ از وظايف‌ اجتناب‌ناپذير سازمانها و موسسات‌ محسوب‌ مي‌شود و ضرورت آموزش به صورت يك امر طبيعي در آمده است چراكهپيشرفت و توسعه سازمانها و موسسات درگرو ارتقاي سطح دانش، مهارت، رفتار و بينش منابع انساني است. nلذا آگاهي از ميزان اثربخشي دوره هاي آموزشي و بازدهي حاصل از آنها براي مديران بسيار بااهميت است. nدارايي ارزشمندي كه براي ما مزيت رقابتي ايجاد مي كند، كاركنان ما هستند”مديرعامل كرايسلر، رابرت ايتون، ضمن بيان اين مطلب به مديران قرن بيست ويكم گوشزد مي كند، “فرهنگ سازماني شما و اينكه به كاركنانتان انگيزش دهيد و آنان را توانمند سازيد و آموزش دهيد، چيزي است كه شما را از ديگران متمايز مي سازد و سبب پيشتازي شما در صحنه رقابت ميشود” nبعلاوه آموزش يك بعد ضروري فرايند مديريت كيفيت جامع نيزبه شمار مي رود

تعداد اسلاید : 68 اسلاید
فرمت فایل: پاورپوینت ppt و قابل ویرایش
آماده برای : ارائه ، چاپ ، تحقیق و کنفرانس

 

 

 



:: موضوعات مرتبط: علوم انسانی , علوم تربیتی , ,
:: برچسب‌ها: فایل , دانلود , پاورپوینت , ارزيابي , اثربخشي , دوره هاي , آموزشي ,
فروشگاه فایل کیا؛ منبع جامع انواع فایل... چنانچه فایل مد نظرشما در بین فایل های بارگذاری شده در سایت موجود نبود،می توانید از طریق دایرکت پیج اینستاگرام@kiyafile.ir سفارش دهید.

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان منبع جامع انواع فایل و آدرس kiyafile.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.











RSS

Powered By
loxblog.Com
مدیر سبز، آموزش بازاریابی

TOOLS BLOG

TOOLS BLOG