از لطف بی پایان الهی که مرا توفیق عطا کرد هدایتگر درونم را اشتیاق جستن, هدیه نمود.
از قلب پاک مادرم و روح مهربان پدرم برای همه ی محبت ها,فرزانگی ها و تشویق هایشان.
تعریف های فدرالیسم
معذلک فدرالیسم نیز مانند دموکراسی بر مجموعه ای از اصول استوار است.فدرالیسم تفکر و منشی است در قبال"دیگران" و جامعه و شکلی است از اشکال مختلف سازماندهی اجتماعی1.
میدان عمل و کارکرد فدرالیسم وسیع است:
20کشور فدرال بر 51.82% خاک دنیا حکومت می کنندو نماینده ی 39.58% مردم دنیا هستند2.
فدرالیسم گونه ای جستجو است در حوزه سازماندهی اجتماعی-سیاسی برای یافتن راه حلی شایسته.
معانی مختلف فدرالیسم:
- بعضی آن را به عنوان راه حلی برای زندگی دسته جمعی در جامعه ای معینبا وجود اختلافات عمیقی که ممکن است وجود داشته باشد. به نظر آنان فدرالیسم راه حل سومی است میان جهانی کردن ناشی از توسعه ی تکنولوژی و تعلق خاطر به فرهنگ ملی.
- گروهی دیگر, فدرالیسم را وسیله ای برای تسلط گروه غنی ترو یا دارای تعداد بیشتر را در زیر ظاهری فریبنده پنهان میکند .
- برای برخی دیگر روشی است بر ضد تمرکز قدرت و آشتی دادن آن با سیاستی مردمی.
در آغاز به نظر می رسد که فدرالیسم مفهومی عام است که گروهی از نهادها وسازمان های سیاسی و اجتماعی را در برمیگیرد حال آنکه برای درک معنای صحیح این واژه باید میدان تحقیق را محدود کرد. فدرالیسم راباید با اعمال رژیم های فدرال وتئوری هایی که برای تجزیه و تحلیل آن وجود دارد سنجید.
اگر چه اتحادیه ی شهرهای یونان اولین تجربه ی شناخته شده درباره ی فدرالیسم است این واژه در فرهنگ یونان قدیم وجود نداشته است زیرا این اتحادیه ها اجتماعی را تشکیل می دادند که براساسLe Foedus (ریشه ی کلمه ی فدرالیسم)استوار بود, یعنی قراردادی بین شهرهای مستقل برای رسیدن به هدفی مشترک در مسائل دیپلماتیک , نظامی و حتی ورزشی.
در قرون وسطی, شکل اولیهی فدرالیسم با برقراری سلسله مراتبی بین حاکمیت های مختلف به وجود آمد والگوی دولت های فدرال بعدی شد.در آن دوره امپراطوری فئودال حداکثر اختیارات را به فئودال ها و شهرهای آزاد مستقل می دادند و برای زمین داران و یا اشراف وابسته به زمین اختیارات کمی قائل می شدند.
در سدهی16 میلادی,برای اولین بار به تشریحی جامع از فدرالیسم توسط " یوهانس آلتوزیوس2 "(1562-1638) بر می خوریم. تئوری او دربارهی دولت چنین بود که ساختار سلسله مراتبی فئودالی دولت را باید مبتنی بر قانون اساسی تدوین کرد به طوریکه بر پایهء خود مختاری و آزادی عمل بنا شود.
مونتسکو (1689-1755) از دیگر متفکران بزرگ, معتقد بود :
" این شکل از حکومت عبارت است از قراردادی که به وسیلهء آن چند گروه سیاسی توافق می کنند تا به شهروندان دولت بزرگ تر که می خواهند آن را تشکیل دهند تبدیل شوند . این جامعه تازه مرکب ازجوامع مختلفی است که ممکن است با الحاق دیگر جوامع به آن گسترش پیدا کنند. "3
امانوئل کانت , فیلسوف بزرگ آلمانی , (1724-1804) عقیده داشت که وجود فدرالیسم برای بر پایی "صلح" یعنی عدم وقوع هر گونه جنگ است.وی معتقد بود آنچه حقوق بین المللی خوانده می شود براساس حاکمیت مطلق دولت ها استوار است4.
بريتانيا به عنوان يك قدرت بزرگ اروپايي همواره بدين شهرت داشته است كه مخالف تعميق همگرايي در اروپاست . در واقع اين كشور يكي از سرسخت ترين مخالفان تبديل اتحاديه به يك فدراسيون اروپايي بوده است به اعتقاد صاحب نظران ، تنها الزامات اقتصادي بريتانيا را وادار به پيوستن به روند همگرايي در اروپا كرد و روي هم رفته اين شكور در سياست هاي خود به جاي نگاه اروپايي ، نگاهي فراآتلانتيكي دارد . مقاله حاضر تلاش دارد به بررسي نگرش بريتانيا به روند وحدت اروپا و نيز سياست خارجي و امنيتي مشترك اتحاديه اروپا و نيز سياست خارجي و امنيتي مشترك اتحاديه اروپا بپردازد .
كليد واژه ها : بريتانيا ، اتحاديه اروپا ، سياست خارجي و امنيتي مشترك
مقــدمه :
بريتانيا يكي از قدرتهاي بزرگ است كه همواره در تحولات بين المللي نقش مهم و تاثيرگذاري داشته است . با مطرح شدن بحث وحدت اروپا ، موضوع گيري بريتانيا در قبال اين موضوع از اهميت بالايي برخوردار بوده است و به هرحال عضويت بريتانيا يا خارج ماندن اين كشور از فرايند وحدت اروپا براي سال هاي متوالي در كانون مباحث سياسي داخل اين كشور قرار داشت . بريتانيا يكي از كشورهاي مهم در اتحاديه اروپايي است كه در كند كردن سرعت همگرايي در اروپا نقش به سزايي داشته است و همواره يكي از كشورهايي بوده كه با تبديل اين اتحاديه به يك فدراسيون اروپايي مخالفت كرده است . علاوه بر اين ، اين كشور روي خوشي به سياست خارجي و امنيتي مشترك اروپا نشان نداده است . به طور كلي مي توان نگرش بريتانيا به معاهده اتحاديه اروپا را در تعريف بريتانيايي ديپلماسي خلاصه كرد : براي تعريف ديپلماسي به شيوه بريتانيايي ، روايت كم نيست ؛ ولي متداولترين آنها چنين است : نگرشي دراز مدت و صبورانه مبتني بر اين گفته معروف كه « بريتانيا دوست و متحد ندارد ؛ صرفا ًمنافع دارد » رويكرد بريتانيا به اتحاديه اروپا بستگي تام و مطلق به منافع ملي اين كشور دارد . در اين مقاله به بررسي نگرش بريتانيا به وحدت اروپا خواهيم پرداخت .
عضويت بريتانيا در اتحاديه اروپا :
الف ـ از درخواست عضويت تا فروپاشي نظام دو قطبي
رويكرد بريتانيا به وحدت اروپا از ابتداي شكل گيري مباحث در اين مورد در حال تحول و دگرگوني بوده است .
افزايش نقش و اهميت مورد در حال تحول و دگرگوني بوده است . افزايش نقش و اهميت اتحاديه اروپايي باعث شد كه بحث عضويت بريتانيا در اين اتحاديه در محافل داخلي اين كشور مطرح شود . چرچيل ، نخست وزير بريتانيا در زمان جنگ جهاني دوم و سال هاي پس از آن معتقد بود اروپا بايد متحد شود تا بتواند در كنار آمريكا براي نجات اروپاي شرقي از سيطره اتحاد اروپا باقي مي ماند . جانشينان چرچيل براي سال ها به طور جدي به اين مسئله نگاه نكرده اند . از همان سال هاي ابتدايي پس از جنگ جهاني دوم ، كه تلاش براي تحقق ايده اروپاي متحده ، شكل جدي به خود گرفت ،؛ مهمترين انتقاد آنتوني ايدن ، نخست وزير وقت انگليس ، اين بود كه كشورش حاضر نيست در اروپايي كه به صورت فدراسيون اداره مي شود و پول و پارلمان مشترك داشته باشد شركت نمايد . از رو هنگامي كه درماه مه 1950 ميلادي ، شومان ، وزير خارجه فرانسه ، اعلاميه تاسيس جامعه زغال و فولاد اروپا را صادر كرد ، بريتانيا به آن پاسخ منفي داد : يكي از دلايل عدم شركت بريتانيا در اين جامعه اين بود كه شومان ، اين جامعه را اولين گام به سوي تشكيل فدارسيون اروپا علام مي كرد . آنتوني ايدن ، جانشين وينستون چرچيل اروپا اعلام مي كرد . آنتوني ايدن جانشين وينستون چرچيل در فرداي پس از جنگ جهاني دوم ، نسبت به خط مشي جامعه اقتصادي اروپا برخورد بسيار منفي و سختي از خود نشان داد وهرگونه مشاركت انگليسي را در اين جامعه نفي كرد .
روشن بود كه رويكرد نفي وناديده گرفتن وحدت اروپا توسط بريتانيا نمي توانست براي هميشه ادامه داشته باشد . در نهايت ، افزايش نقش و اهميت اتحاديه اروپا و نيازهاي اقتصادي و تجاري بريتانيا همراه با ساير نيازمنديهاي بريتانيا به اروپا باعث شد كه اين كشور نتواند خودرا بي نياز از جامعه اروپايي ببيند . در نتيجه در 31 جولاي 1961 ، مك ميلان ، نخست وزير بريتانيا و رهبر حزب محافظه كار اين كشور تصميم گرفت تا درخواست عضويت خود در جامعه اقتصادي اروپا را تسليم كند. در اين برهه زماني مقامات لندن به اين نتيجه رسيده بودند كه با پيوستن به اين جامعه مي توانند بازارهاي تجاري خود را گسترش دهند . رهبران بريتانيا به اين واقعيت پي بردند كه اگر به عضويت اتحاديه اروپا درنيايند ، منافع آنها در اروپا در معرض خطر قرار خواهد گرفت . نگراني بريتانيا از اينكه مبادا جايگاه و نقش خود را در اروپا از دست بدهد انگيزه رهبران اين كشور را براي وارد شدن به اتحاديه اروپايي افزايش مي داد . اين در حالي است كه در آغاز فرايند همگرايي اروپا كه در قالب جامعه ذغال و فولاد در سال 1951 به مرحله عيني رسيد ، بريتانيا حضور نداشت . حتي در سال 1957 در زمان تشكيل بازار مشترك اروپا ، متعاقب پيمان رم ، بريتانيا وارد بازار مشترك نشد . بريتانيا در عوض در سال 1959 « بازار آزاد اروپا » را تاسيس كرد . در اين بازار نروژ ، سوئد ، فنلاند ، پرتغال ، ايسلند ، سوئيس و دانمارك عضويت داشتند . اما در نهايت رهبران بريتانيا متوجه شدند كه براي كسب منافع بيشتر بايد به سمت بازار مشترك اروپا بروند . كاهش اهميت كشورهاي مشترك المنافع براي بريتانيا و اهميت
حضور دمکرات های جوان در کنگره و تغییر سیاست آمریکا در اوایل دهه ی 1970 کنگره تحت فشار اصلاح طلبان از داخل و دگرگونی مالی اجتماعی از خارج تغییر ماهیت داد؛ کنگره ی پیش از دهه 1950 کنگره ای سالمند سالار و محافظه کار بود که تحت سلطه ی گروهی از دموکرات های جنوبی معروف به ( دموکرات های دیکی ) قرار داشت این عده همیشه معتقد بودند که تا آخر عمر به مدت قانون ارشدیت کرسی های خود را حفظ خواهند کرد ، اما سلطه ی این عده در دهه 1960 ميلادي از دست رفت که در وحله اول ناشی از توسعه اقتصادی و اجرای قانون حق رای بود که به کنترل تک حزبی در ایالات جنوب خاتمه داد و در مرحله بعد به سبب مخالفت دموکرات های جوان با مداخله ی آمریکا در ویتنام از دوره ی جانسون و همچنین اقدام نیکسون در توقیف بودجه تخصیصي کنگره برای امور رفاهی بود که در پی اصلاح و دمکراتیک کردن کنگره بازیابی برخی از اختیارات برآمدند که طی دهه های اخیر به ریاست جمهوری باخته بودند.(1)
چگونگي روي كار آمدن كارتر:
1- یان دار تی شر ، تحولات سیاسی در ایالات متحده ی امریکا ، ترجمه رحیم قاسمیان سازمان انتشارات و اموزش انقلاب اسلامی ، تهران 1369 صص 27 و 28 .
در پی رسوایی واترگیت اصلاحات شتاب گرفت و این روند با انتخابات نوامبر 1974 که به انتخابات بعد از واترگیت مشهور شده بود ادامه یافت چنین روندی باعث شد جمهوری خواهان بسیاری از کرسی های ایالات شمال و شهرهای حاشیه ای را از دست بدهند و راه برای ورود گروهی از جوانان دموكرات به کنگره هموار شود .
دوره ریاست جمهوری جرالد فورد از دید افکار عمومی و جریانات سیاسی آمریکا یک دوره سردرگمی و ناامیدی بود . دراین دوره کسادی اقتصادی چشمگیر بود و با وجود بهبود نسبی در اقتصاد کشور در سال 1975 فورد نتوانست مجبوبیت چندانی را به دست آورد.(1)
زمامداری کارتر در نوامبر 1976 ( 1355 آبان ماه ) را می توان نقطه آغاز پیوند حقوق بشر با دستگاه تصمیم گیری ایالات متحده دانست البته این سیاست ناشی از حکومت کارتر نبود بلکه این خواست مردم و کنگره ی آمریکا بود که در پی چنگ ویتنام و افشاگری در مورد سیاست هایی که ایالات متحده در امریکاي لاتین و دیگر مناطق تحت عنوان مبارزه با کمونیسم و حفاظت از منابع و ارزش های سنتی آمریکا دنبال می کرد ، شدت گرفت و اجرای آن ضرورت یافت از این رو کنگره متاثر از ورود دمکرات های لیبرال و جوان براي ایجاد تشکیلات حقوق بشر در ساختار درست و تنظیم گزارش هایی در این زمینه اصرارداشت ، لذا قوانینی را وضع کرد که به موجب آن کمک های اقتصادی و نظامی ایالات متحده به دولت های خارجی مشروط به اجرای حقوق بشر در آن کشورها می شد
کارتر علاوه بر خواست کنگره تصمیم به پیشرفت حقوق بشر به عنوان یک جنبه کلیدی از سیاست خارجی اتخاذ کرد .
ظهور جیمی کارتر :
1-چمنی ، فراز : سیاست حقوق بشر کارتر و انقلاب اسلامی ، مرکز اسناد انقلاب اسلامی 1383 صص 44-43
او فرماندار سابق ایالت جورجیا بود. کارتر از نظر افکار عمومی آمریکا چهره ای گمنام محسوب مي شد که حتی به وی لقب « جیمی چی ؟ » را داده بودند که این خود بهترین وجه روحیه ی حاکم بر طرز فکر مردم آمریکا در سال 1976 را نشان می دهد . او در انتخابات سال 1974 به عنوان دبیر کل کمیته مبارزات انتخاباتی حرب دموکرات برگزیده شده و توانست با آن دسته از مهره های حزب که در ایالات مختلف ، صاحب مقامات نه چندان بالایی بودند ارتباط برقرار کند؛ او با پایان یافتن دوره فرمانداری تمام کوشش خود را صرف مبارزات انتخاباتی خویش کرد و در ژانویه ی 1976 در جریان رقابت های انتخاباتیی به عنوان یک رقیب در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مطرح شد(1)
کاتر در نوامبر سال 1976 ( آبان ماه سال 1355 ) در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با 4/50 درصد آراء و کسب 56 رای هیات انتخاباتی در برابر جرالد فورد به پیروزی دست یافت به عنوان سی و نهمین رئیس جمهور آمریکا انتخاب شد . کارتر دو ماه بعد در ژانویه 3977 ام همراه با تیم خود وارد کاخ سفید شد . کارتر برای تماس مستقیم با مردم اولویت قائل بود ، او در ظاهر به مسائل مستمندان و کم درآمدها علاقه نشان می داد و عدم تمایل خود را با گروه های فشار ، تجار ‘ ثروتمند و صاحبان قدرت های بزرگ به طور علنی ابراز می کرد . کارتر وانمود می کرد که یک هوادار « احیای مسیحیت » است و به سیاست از دیدگاه مسائل اخلاقی می نگرد . وی خواهان تحول در تفکر رهبران ایالات جنوب و پذیرش مشارکت سیاهپوستان در عرصه سیاست بود وی خود را شخص برخاسته از قلب مذهبی و روستایی کشور و مبرا از فساد دامنگیر شهرهای شمالی و سیاستمردان کار کشته می دانست . (1)
1- چمنی فراز پيشين 1383 ص 47
او شعار مشارکت عدالت و اخلاق را سر می داد و معتقد بود با حرکت بر اساس چنین اصولی می توان ایالات متحده را به صورت الگویی در جهان مطرح نمود و اصالت غرور و اقتدار را به او برگرداند.
جایگاه احزاب در تاثیرگذاری برعوامل قدرت دولتی در ایران + 13 اسلاید
این متن شامل 13 صفحه می باشد و پاور پوینت
مفاهيمبنيادي مشاركت سياسي، احزاب و انتخابات در علم سياست ارتباطي منطقي با يكديگردارند، به گونهاي كه بدون يكديگر به تنهايي بيمعني به نظر ميرسند. مشاركت سياسيبدون وجود احزاب و نهادهاي مدني ناقص و عملاً بيتأثير است. در حالي كه با حضوراحزاب، مشاركت نهادينه و قانونمند ميگردد و اين از طريق انتخابات با حق رأي عموميمردم ميسّر است. در اين زمينه اگرچه در ايران سابقه وجود و حضور احزاب سياسي را درگذشته تجربه كردهايم و دورههاي مختلف زندگي حزبي در ايران شكل گرفته است، اماواضح است كه تا حال فاقد آن نهادينگي بوده است كه مقولات سه گانه مطرح شده دركشورهاي توسعه يافته نهادينه شدهاند. بعد از پذيرش قطعنامه 598 و خاتمه جنگ هشتساله عراق با ايران وفعالشدن نيروهاي سياسي در عرصه سياسي و اجتماعي، جناحبنديدرون نظام سياسي نيز وضوح بيشتري پيدا كرد و آشكار گرديد. و در چهارچوب آن احزاب وگروههايي به فعاليت سياسي با هدف كسب قدرت پرداختند. در حالي كه در خارج از اينچهارچوب نيز برخي از گروهها و سازمانها كه از قبل وجود و حضور داشتند، به فعاليتخود ادامه دادند و به نقد وضع موجود مشغول شدهاند. اوج فعاليتهاي حزبي، يعنيانتخابات رياست جمهوري در خرداد 76 و 1380 و انتخابات مجلس ششم در بهمنماه 1378 دركنار اولين دور انتخابات شوراهاي شهر و روستا؛ كانون توجه را به نقش احزاب درافزايش مشاركت سياسي مردم، معطوف داشت. اكنون نيز با توجه به تجارب كنوني و برخيديدگاههاي تحليلي مربوط به حافظه تاريخي ايران به نظر ميرسد كه هنوز در زمينه فعاليتاحزاب و نقش آنها در جامعه و دولت ايران ابهاماتي وجود دارد. در این مقاله در صددتحليل اين ابهامات و مشكلات بوده و سعي دارد تا به بررسي نقش احزاب درتوسعه سياسي ايران و تاثیر گذاری بر عوامل قدرت در ایران بپردازد. قبل از وارد شدن به مبحث اصلی و برای آشنایی با نکات مطرح شده تاریخچه مختصری از روند شکل گیری احزاب و گروه های سیاسی در ایران ارائه گردیده و ضمن معرفی تعدادی از آنان زمینه ورود به تعریف مساله را مهیا خواهیم نمود .
تاریخچه احزاب سیاسی در ایران :
پس از پیروزی جنبش مشروطه نخستین احزاب و گروههای سیاسی علنی رسما وارد صحنه ی سیاسی کشور شدند و به فعالیت پرداختند این تحرکات حزبی تا زمان به قدرت رسیدن رضا خان ادامه پیدا کرد در دوران رضا خان فعالیتهای حزبی با سرکوبی روبرو شد و یک دوره رکود فعالیت های حزبی را شاهد هستیم.اما پس از سقوط رضا خان در شهریور 1320و جانشینی محمد رضا شاه کشور به سمت یک فضای باز سیاسی به پیش رفت . در این فضا که دیگر سرکوبی رضا خانی نبود زمینه ی مساعدی برای رشد احزاب و گرو هها ی سیاسی فراهم شد البته در دوران محمد رضا فعالیت جریانات سیاسی و احزاب وابسته به آن همراه با شدت و ضعف بوده است در سال 1327در پی ترور ناموفق شاه موجی از دستگیریها و سرکوب احزاب آغاز شد اما فضای باز و آزادیهای سیاسی به کلی از بین نرفت . اوج فعالیت احزاب در دوران محمد رضا شاه را باید سالهای 1330 تا 1332 در زمان نخست وزیری مصدق جستجو کرد . که اقتدار شاه در این دوسال به شدت ضعیف شده بود و جریانهای لیبرالی ،مذهبی ،چپ در این دوران نقش پررنگی را ایفا نمودند .اما با کودتای 28 مرداد 1332مجددا سیاست حذف جریانات و احزاب وابسته ی به آنها دنبال شد.واین وضعیت تا سال 1339 دنبال شد که دوران تثبیت اقتدار محمد رضا شاه بود.اما به دنبال روی کار آمدن جان .اف.کندی که دموکرات بود و نخست وزیری علی امینی در سالهای 1339تا 1342مجددا یک فضای سیاسی باز موقت ایجاد می شود و شاهد تحرک جریانات و احزاب سیاسی در این دوران هستیم. اما این تحرک با سرکوب قیام 15 خرداد 1342پایان می پذبرد و دیکتاتوری محمد رضا شاه تقویت می گردد به دنبال این سرکوبی گروهها وجریانات سیاسی فعالیتشان را زیرزمینی می کنند و زمینه برای شکل گیری گروههای مسلح و سازمانهای چریکی فراهم می شود . البته در این دوران شاهد شکل گیری احزاب نمایشی و صوری وابسته ی به سلطنت می باشیم . سر انجام وقایع سال 1356 و انقلاب 1357 موجب فروپاشی نظام شاهنشاهی و شکل گیری فصل جدیدی از احزاب در ایران می شود.
پس از انقلاب نیز شاهد شکل گیری احزاب جدیدی هستیم دوران بعد از انقلاب چهار مقطع از هم متمایز است :1-از 1357 تا1360 2- از خرداد 1360 تا 1376 3-از سال 76 تا 1384 4- از سال 1384 تاکنون.
1-1357 تا 1360 :در این سالها سه جریان از هم قابل تفکیک است :
جریان چپ:که نماد آن در حزب توده بود:با پیروزی انقلاب اسلامی سران حزب، اعضای کمیته ی مرکزی و اجرایی وارد ایران شدند و برای آنکه چهره ای انقلابی از خود نشان دهند ضمن مخالفت با دولت موقت، به حمایت از خط امام(ره) و اشغال لانه جاسوسی پرداختند.اما این تظاهری بیش نبود .نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی ارتباطات جاسوسی حزب با سازمان جاسوسی شوروی و اسرار توسعه ی شبکه مخفی نظامی آن را کشف کردند و دادستانی کل انقلاب رسما انحلال حزب توده را اعلام می کند.چریکهای فدایی خلق نیز که از سال 1350 اعلام موجودیت کرده بود؛ از سر عناد با انقلاب بر آمد و بسیاری ار آنها اعدام شدند یا با دادن تعهد نسبت به وفاداری به انقلاب از زندان آزاد شدند .ولی این گروه عملیاتهای خرابکاری و مسلحانه علیه انقلاب اسلامی را در پیش گرفتند.
از جمله احزاب چپ دیگر این دوران عبارت بودند ازحزب دموکرات کردستان ،حزب کومله ، حزب خلق مسلمان .
جریان لیبرال و ملی گرا: جبهه ی ملی چهارم که اندکی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی درسایه دولت آشتی ملی( شریف امامی) به رهبری کریم ارسنجانی به تاریخ 8 شهریور56 اعلام موجودیت کرد. اما پس از آغاز به کار بختیار در پست نخست وزیری کار را پایان یافته تلقی کرد که با مخالفت حضرت امام روبرو شد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی جبهه ی ملی در حالیکه چند تن از اعضای آن به همراه «نهضت آزادی» وارد کابینه شده بودند بنای مخالفت با مشی امام (ره)را در پیش گرفتند که اوج آن در لایحه قصاص بروز کرد از آنجا که مخالفت با این لایحه به معنای مخالفت با آیات و روایات صریح اسلامی تلقی شد؛حضرت امام با صدور اطلاعیه ای ارتداد این گروه را اعلام کردند پس از این تاریخ رهبران جبهه ی ملی به خارج از کشور رفتند و به فعالیت علیه نظام پرداختند.
جریان مذهبی : که نمود آن را می توانیم در هیئت های موتلفه اسلامی ،سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ،جامعه روحانیت مبارز و حزب جمهوری اسلامی ببینیم که اینها از امام و مواضع امام حمایت می کردند.
2-از سال 60 تا 1376 :در این دوران جریانات چپ و لیبرال از صحنه خارج می شوند و نیروهای مذهبی در این دوران فعالند اما علیرغم وجود اشتراک زیادی که در نیروهاو گروهای جریان مذهبی وجود داشت اختلاف بر سر نحوه اداره کشور موجب انشعاب در آنها شد از جمله انحلال سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، انحلال حزب جمهوری اسلامی، انشعاب جامعه ی روحانیت مبارز و به وجود آمدن مجمع روحانیون مبارز. در این دوران حزب کارگزاران و مجمع روحانیون مبارز به وجود می آید در این دوران نیرهای مذهبی به طیف سنتی و مدرن و میانه رو تقسیم بندی می شوند و نمود آن به وجود آمدن سازمانها و گروههایی در حول این طیفها است.
3- خرداد 76 تا 1384 : در این دوره که همزمان با آغاز ریاست جمهوری سید محمد خاتمی می باشد احزاب گسترش پیدا می کنند و شعار دولت، توسعه ی سیاسی و جامعه مدنی و مردم سالاری بود که به دنبال آن شاهد شکل گیری گروههاو احزاب زیادی می باشیم و گروهها و احزاب سیاسی قبلی هم در این دوران مشارکت فعالی دارند. از جمله احزاب این دوره عبارتند از حزب مشارکت ایران اسلامی ، حزب همبستگی ایران اسلامی ، مجمع روحانیون مبارز تهران ،سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران ،حزب کارگزاران سازندگی ایران ، دفتر تحکیم وحدت ، انجمن اسلامی معلمان، خانه کارگر ، مجمع نیروهای خط امام ، جمعت زنان جمهوری اسلامی ایران ،مجمع اسلامی بانوان ، انجمن اسلامی جامعه ی پزشکی ایران ، حزب اسلامی کار ، مجمع نمایندگان ادوار مختلف مجلس شورای اسلامی و مجمع نیروهای خط امام.
4- 1384 تا کنون : به دنبال برخی افراط گیریهای احزاب در دوران خاتمی ما شاهد ناکامی این احزاب در انتخابات شورای شهر سوم و ریاست جمهوری نهم هستیم که در آن نیروهای جدیدی پا به عرصه ی سیاسی کشور می گذارند بیشتر افراد این جریان که ازعملکرد دوران هاشمی رفسنجانی و دوران خاتمی انتقاد داشتند شکل می گیرند.
از سال 1384 تاکنون هم که دولت دکتر محمود احمدی نژاد قدرت را در دست دارد ما شاهد هستیم که شعار استقلال در بین متجددین همچنان کم رنگ است ولی در متعادلین که قدرت را در دست دارند شعار استقلال کشور پررنگ شده و به ویژه در خصوص موضوع هسته ای مواضع صریح و اشکار این طیف را شاهد هستیم . در خصوص شعار آزادی همچنان در میان متجددین پررنگ است و برایشان اهمیت دارد . ولی در میان متعادلین کم رنگ تر جلوه می کند . در خصوص شعار عدالت که همچنان در میان متجددین کم رنگ است ولی در میان متعادلین اهمیت زیادی دارد به ویژه که شعار دولت اقای احمدی نژاد عدالت بوده است.
سياست برابر پوليتيك (Politique) در زبان فرانسه است كه خود ماخوذ از ريشه لاتيني politicus و يوناني politikos است و از ريشه يوناني polis (شهر) گرفته شده است.
در آن زمان politikos به معني: (هنر و عمل حكومت در كشور)) به كار مي رفت (منظور شهر كشور يا دولت شهرهاي يونان است).
سياست در مفهوم خاص، تدابيري است كه حكومت ها در اداره ي امور كشور و تعيين شكل و محتواي فعاليت خود اتخاذ مي كنند و اين تدابير در دو مجراي داخلي و خارجي معمول مي گردد:
الف – مجراي داخلي: حكومت ها با اتخاذ تدابير سنجيده و متناسب با شرايط مادي و معنوي مشخص، امور كشور را اداره مي كنند تا اعضاء جامعه به وظايف اجتماعي (به مفهوم عام) خود عمل نمايند.
ب-مجراي خارجي: مربوط است به مناسبات حكومت ها با دولت هاي ديگر كه آن را روابط بين المللي گويند و مبتني بر قوانين بين المللي است.
معمولاً امور سياسي متناسب با اوضاع و احوال فرهنگي، اقتصادي و عقيدتي مشترك مردم كشور جريان مي يابد. اصطلاح سياست در امور و پديده هاي سياسي نظير: نهادهاي سياسي، سازمان هاي سياسي، جريان هاي سياسي، عقايد سياسي، مقررات، رسوم و تشريفات سياسي و روابط سياسي مصطلح است و علاوه بر آن در ساير امور به معني ((مشي)) كاربرد دارد مثل: سياست اقتصادي، سياست فرهنگي، سياست كشاورزي، سياست مالي، سياست برنامه ريزي، سياست جمعيتين سياست اجتماعي، و اقتصاد سياسي و …
در يك جامعه باز و پويا كه اعضاي آن از دانش و بينش نسبتاً مطلوبي برخوردارند، درجهي سهيم شدن مردم در امور سياسي كشور بالا است و مشاركت ارادي و آگاهانه انجام مي پذيرد.[1]
سياست در معناي عام
سياست در معناي عام، هرگونه راهبرد و روش و مشي براي اداره يا بهكرد هر امري از امور، چه شخصي چه اجتماعي، ((سياست)) گفته مي شود، چنانكه از سياست اقتصادي، سياست نظامي، سياست مالي، سياست آموزشي و جز آنها سخن مي گوييم.
سياست در معناي خاص:
سياست به معناي خاص، هر امري كه مربوط به دولت و مديريت و تعيين شكل و مقاصد و چگونگي فعاليت دولت باشد، از مقولهي امور ((سياسي)) است. بنابراين، هرگاه از ((سياست))، به معناي خاص، سخن مي گوييم، همواره با دولت، يعني سازمان قدرت در جامعه، كه نگهبان نظم موجود يا پيش برندهي آنست, سروكار داريم. امور سياسي شامل مسائل مربوط به ساخت دولت، ترتيب امور در كشور، رهبري طبقات، مسائل كشاكش بر سر قدرت سياسي ميان حزبها و گروههاي با نفوذ و غيره است.
سياست از ديدگاه ريمون آرون
ريمون آرون فرانسوي، سياست را برابر دو واژهي برنامه، نظر و عمل سياسي و محل تلاقي و برخورد برنامه ها، نظرات و اقدامات سياسي با صحنه ي سياست ميدانست و به نظر او اين دو واژه، لازم و ملزوم يكديگرند, به طوري كه اگر صحنهي سياست مناسب نباشد، نظر و برنامهي سياسي در عمل، نتيجه بخش نميشود و چنانچه نظر و برنامهي سياسي سنجيده و موافق شرايط موجود نگردد از استقبال و كاركرد مورد نظر باز ميماند.
سياست خا رجي
عبارت است از يك استراتژي يا يك رشته اعمال از پيش طرح ريزي شده توسط تصميم گيرندگان حكومتي كه مقصود آن دستيابي به اهدافي معين، در چارچوب منافع ملي و در محيط بين المللي است. سياست خارجي شامل تعيين، اجرا و تامين يك سلسله اهداف و منافع ملي است كه در صحنه بين المللي از سوي دولت ها انجام مي پذيرد. سياست خارجي هم چنين مي تواند ابتكار عمل يك دولت و يا واكنش آن در قبال كنش ديگر دولت ها باشد.
در نهايت مي توان گفت كه در مجموع سياست خارجي دنباله سياست داخلي است. براين مبنا مختصات نظام سياسي از لحاظ ساختاري و رفتاري مي تواند نقش موثري در شيوه تبيين منافع، استراتژي ها و هدف ها ايفاء كند.
سياست خارجي در معناي امروزي آن، همزاد و همراه ((دولت ملي)) است. البته ((سياست خارجي به قدمت نخستين روابط ميان جوامع اوليه است. اما به صورت امروزي آن، از زمان پديدار شدن نظام دولت هاي اروپايي در سده هفدهم، وجود داشته است.)) توضيح اين كه، نظير ديگر ويژگيهاي دولت ملي، ابتدا ردپاي اين مقوله را در دولت هاي مستقل اميرنشين اروپايي بايد جست.
سياست خارجي به معناي امروزي، به دنبال حق ((حاكميت)) دولت ها مطرح مي گردد. در شرايط مزبور، به قول مورگنتا: ((سياست خارجي كشورها در حقيقت ملي نبود، بلكه دودماني محسوب ميشد و احساس يگانگي با قدرت و خط مشيهاي فرد پادشاه وجود داشت. اما با قدرت و سياستهاي يك تجمع مانند ملت, احساس يگانگي نميشد. همان گونه كه گوته در زندگينامه خود ميگويد:((همه ما براي فردريك (كبير)ابراز احساسات مي كرديم، اما به پروس اهميتي نميداديم.))[2]
سياست خارجي از ديدگاه اسلام
الف) بخش اول سياست تاثير بر ساير ملتها به مشاركت در برقراري نظم و جلوگيري از ظلم به آنان است، چون انسانيت يك وحدت واحدي است و انسان از اين نظر كه انسان است، خدمت انسان ديگر بر او لازم است بدون نظر به نظامهاي حاكم و دولتها. خداوند مي فرمايد: ((چه مي شود كه شما در راه خدا و براي نجات مستضعفين مبارزه نمي كنيد))[3]
ب)بخش دوم سياست كوششي در جلوگيري از تاثير دولتهاي خارجي در كشور اسلامي، چون اگر دولت مركزي در جلوگيري از اثر گذاشتن در كشور دخالت نكند، حكومت خارجي به انواع مختلف در كشور اثر می گذارد[4] و موجب تضعيف اقتدار كشور و مسلمانان خواهد شد.
پایان نامه جنگ شناسي يا پولمولوژي با جامعه شناسي جنگ
این متن شامل 100صفحه می باشد
جنگ شناسي يا پولمولوژي با جامعه شناسي جنگ – يعني شناخت تأثير جنگ بر جامعه و متقابلاً تأثير جامعه بر جنگ – متفاوت است. همچنين بايد آن را از علم جنگ به مفهومي كه در مراكز نظامي تعليم مي دهند و متخصصان نظامي، فرماندهان و افسران را تربيت مي كنند. (اديبي سده، 1379:8)
پولمولوژي، تركيبي از واژه هاي يوناني polemos به معناي «جنگ» و logos به معناي «بررسي و شناسايي» است و در شكل كلي مي توان ان را «علم جنگ» ناميد. پولمولوژي به مطالعة شكل ها، علت ها، نتيجه ها و عملكردهاي جنگ به عنوان يك پديدة اجتماعي مي پردازد. (بوتول، 1:1368)
جنگ، بي ترديد، شگفت انگيزترين پديدة اجتماعي است. اگر بنا به گفتة دوركيم جامعه شناسي بيان تاريخ به صورتي ديگر باشد، مي توان گفت كه جنگ آفرينندة تاريخ است. در واقع، تاريخ صرفاً با توصيف كردن كشمكش هاي مسلحانه آغاز شده است و بعيد مي نمايد زماني برسد كه اين پديده كاملاً از بين برود، زيرا جنگ ها مشخص ترين مبادي تاريخ، و در عين حال، مرزهايي هستند كه مراحل مهم حوادث را از يكديگر متمايز مي كنند. تقريباً نمامي تمدن هاي معروف بر اثر جنگ از بين رفته اند. همة تمدن هاي جديد نيز با رخ دادن جنگ پا به عرصة وجود نهاده اند. سيادت هايي كه هر از چندگاه، نوعي جامعة خاص را در صدر جوامع بشري مي نشانند، زادة جنگ هستند و مشروعيت خود را از آن ئيم گيرند.
به علاوه، جنگ يكي از عوامل اصلي تقليد جمعي است كه در تغييرات اجتماعي نقش بسيار مهمي ايفا مي كنند. جنگ بسته ترين جوامع را وا مي دارد تا دير يا زود دروازه هاي خود را بگشايند؛ مانند چين، ژاپن يا مراكش در طول قرن اخير. جنگ احتمالاً نيرومندترين شكل تماس تمدن ها با يكديگر است. جنگ انزواي رواني را به زور از بين مي برد و حتي در نوع پوشش نيز تأثير مي گذارد. از روي برش لباس نظاميان مي توان فاتح حقيقي جنگي را كه سال ها پيش درگرفته است تشخيص داد؛ بعد از حكومت ناپلئون، از لباس هاي نظامي فرانسوي تقليد مي كردند، پس از سال 1918 از لباس هاي نظامي انگليسي، و امروز از لباس هاي نظامي امريكايي و روسي تقليد مي كنند.
مختصر اينكه جنگ از تمامي شكل هاي تحولات حيات اجتماعي مهم تر است. جنگ نوعي «تحول شتابان» است. بنابراين، شايد تعجب آور باشد كه چرا تا كنون علمي واقعي به نام «جنگشناسي» يا «پولمولوژي» به وجود نيامده است. به راستي، چرا كمتر محققي به مطالعة عيني ويژگي ها و جنبه هاي عملكردي جنگ، كه مهم ترين پديدة اجتماعي است، رغبت نيافته است؟ از نيم قرن پيش تا كنون شاهد افزايش آزمايشگاه هايي هستيم كه به مطالعة تخصصي برروي بيماري هاي مهلك مانند سرطان، سل، طاعون و تب زرد مي پردازد.
تعداد اين آزمايشگاه ها مدام در حال افزايش است و بايد چنين باشد. اما چرا براي مطالعة جنگ كه به تنهايي بيش از همة بلايا و آفات قرباني گرفته و مصيبت وبه بار آورده است، جتي يك مؤسسة تحقيقاتي تأسيس نشده است؟
ارسطو مي گويد كه علم، زادة حيرت است. مي توان گفت نخستين چيزي كه مانع مطالعة علمي موقلة جنگ مي شود اين است كه اين پديده در عين حيرت انگيز بودن، براي ما به قدري عادي است كه به سختي مي توانيم از آن شگفت زده شويم. پرودن[1]، نظريه پرداز سوسياليست فرانسوي مي گويد: (هيچ خواننده اي نياز ندارد به او بگويند كه جنگ از لحاظ فيزيكي يا تجربي چگونه چيزي است. هر كس تصويري از جنگ دارد؛ بعضي به سبب آنكه خود شاهد جنگ بوده اند، جمعي به علت ارتباطات عديده اي كه با جنگ داشته اند و بسياري به علت آنكه خود مستقيماً جنگيده اند. بنابراين، ابتدا بايد با اسن بداهت كاذب جنگ مبارزه كرد. در اين مورد، بداهت ناشي از عادتي رواني است دكه از بچگي در ما به جا مانده است. تمام پسربچه ها دوست دارند از سربازان تقليد و جنگ بازي كنند.»
دومين مانع بر سر راه مطالعة علمي جنگ، اين است كه جنگ ظاهراً به طور كامل به ارادة ما بستگي دارد. جنگ آغاز و پاياني دارد و در لحظه اي مشخص با همة تشريفات سياسي و مذهبي خاص خود شروع مي شود. براي جنگ دلايلي برمي شمارند كه از مدت ها پيش از طريق بحث و مشورت تدارك ديده شده اند. به نظر ما، اگر هر جنگي مستقلاً در نظر گرفته شود، ارادي، قابل اجتناب و صرفاً معلول تصميمي كه از ديرباز سنجيده و پخته شده است، به نظر خواهد رسيد.
بي شك اين اعتقاد كه جنگها كاملاً ارادي و آگاهانه اند، از مانعي اصلي سرچشمه مي گيرد كه بر سر راه مطالعة علمي جنگها قرار دارد. در اينجا سخن از يك «مغالطة حقوقي» به ميان مي ايد. با وجود تكذيب مكرر تاريخ، حقوقدانان هنوز جنگ را از مقوله نزاع ميان افراد، مشاجره، دوئل يا كشمكش توأم با فحاشي مي دانند. گاهي با نيز به تقليد از قراردادهاي حقوقي خصوصي يا قانون جزا، براي پيمان ها، دادگاه ها يا قوانين بين المللي طرح هايي تهيه مي كنند. عده اي مي خواهند با نوعي آئين، مطابق الگوي قواعد جنگ تن به تن يا مقررات بوكس و فوتبال، براي جنگ مقرراتي تدوين كنند. طرح هاي حاكميت نيز تا كنون حاصلي جز بازنويسي حقوق خصوصي، يا حداكثر حقوق خانخاني با تعبير خاص آن از حكميت تيولداران در منازعات، مانند دادگاه بارون ها، حاصلي نداشته است.
اگرچه اين همه، مسكن هايي آني هستند و راه حل هاي موقت اند، هرچه قدر مشروع و قابل درك باشند، مانع اصلي بر سر راه مطالعه علمي جنگ ها به حساب خواهند آمد (بوتول، 1368: 4-2). بدين ترتيب، مي توان گفت و صاحبنظران علوم اجتماعي، توجه نسبتاً ناچيزي به مطالعه در بارة جنگ نشان داده اند. (باتومور، 1357: 249)
كليات و مقررات
جنگ ايران و عراق
پس از يك رشته تنش هاي سياسي و برخوردهاي مرزي كه چند صباحي بعد از انقلاب اسلامي 1357 بين دو كشور ايران و عراق پديدار شد، سرانجام در 31 شهريور 1359، دولت عراق يك جنگ خانمانسوز را عليه ايران آغاز كرد كه هشت سال ادامه داشت.
این بسته دربرگیرنده کلید کتابهای کار (ورک بوک) 1 ،2 ،3 و Fundamentals تاپ ناچ میباشد.
ـــویرایش دومـــ
پاسخ کتاب کار (ورک بوک) تاپ ناچ 1 ( حجم فایل : 3.1 MB )
پاسخ کتاب کار (ورک بوک) تاپ ناچ 2 ( حجم فایل : 4.5 MB )
پاسخ کتاب کار (ورک بوک) تاپ ناچ 3 ( حجم فایل : 4.4 MB )
پاسخ کتاب کار (ورک بوک) تاپ ناچ Fundamentals ( حجم فایل : 8 MB )
خرید فایل آسان و راحت است و پس از پرداخت لینک های دانلود برای شما نمایش داده میشوند. همچنین یک ایمیل حاوی لینک های دانلود بلافاصله پس از خرید به طور خودکار به ایمیل شما ارسال خواهد شد.
فروشگاه زیر مجموعه فورکیا است که داری نماد الکترونیکی از وزارت صنعت و معدن میباشد. پس با اطمینان خرید کنید.
اگر شما هم در حال یادگیری زبان انگلیسی هستید، حتماً می دونید که بخش مهمی از درک زبان به اصطلاحات آن مربوط میشه. اصطلاحات کلمه یا کلماتی هستند که در معنای غیر از معنای واقعی واژه استفاده میشن. مثل اینکه به فارسی میگیم: «طرف یه تختهش کمه» یعنی عاقلانه رفتار نمیکنه، کند ذهنه.
یکی از منابع قوی و موفق در این زمینه سری کتابهای Slangmanنوشته دیوید بروک (David Bruke) است.
این سری کتابها سه سطح Slangman Street Speak 1,2,3(اصطلاحات عامیانه) و دو سطح Slangman Biz Speak 1,2(اصطلاحات عامیانه در محیط کار) رو شامل میشن.
در این بخش فلش کارتهای کتاب اول این سری Slangman Street Speak 1 آماده شده که میتونید خریداری کنید. (124 اصطلاح)
فلش کارتها در محیط نرم افزار آنکی قرار داره که یه نرم افزار و اپلیکیشن کاملا رایگانه و دارای نسخههای Windows, Mac, Linux, iPhone/Android
اگه مایلید میتونید برنامه رو از لینک زیر دانلود کنید.
دانلود برنامه آنکی
اول آنکی رو دانلود و نصب کنید، بعد فایلی رو که خریداری کردید فقط یک بار اجرا کنید. تمام اطلاعات داخل نرم افزار خودتون وارد میشه. فایل خریداری شده توی یه پوشه داخل کامپیوترتون به عنوان پشتیبان نگه دارید. از این به بعد فقط کافیه روی میانبر آنکی کلیک کنید و خوندن رو شروع کنید.
اگر راهنمایی بیشتری درخصوص نحوه کار با آنکی داشتید میتونید از آدرس زیر به سایت اصلی آنکی مراجعه کنید و ترجمه فارسی دستورالعملش رو دانلود کنید
روش شش مرحله ای «ای جی هوگ» برای آموزش زبان انگلیسی از طریق تماشای گلچین دیالوگهای فیلمهای برتر به همراه فایلهای آماده شده.
شاید شما هم سالهاست که زبان انگلیسی خوندید ولی هنوز وقتی لازمه انگلیسی حرف بزنید تنها چیزی که میتونید بگید اینه:
I am a windows
نگران نباشید شما تنها نیستید ... ساختار زبان انگلیسی و فارسی خیلی با هم متفاوتند، در نتیجه گرچه شما ممکنه مقدار زیادی لغت بلد باشید و حتی موقع خوندن یک متن درصد زیادی از اون رو متوجه بشید اما دقیقا زمانی که باید حرف بزنید، یا چیزی بنویسید متوجه میشید که جملاتی که میگید و مینویسید فرسنگ ها از جمله بندیهای واقعی زبان انگلیسی فاصله داره!
مثلا من میخوام به انگلیسی بگم: «اون فکر میکنه کدوم انتخاب بهتری بکنن؟»
جملهای که من میگم: ?she think which of them chose better
جملهای که یه انگلیسی زبان میگه: ?Who does she think is going to choose better
راحتش رو بگم ***مثقال ارتباط برقرار نمیشه.
خوب من هم با این درد مواجه بودم، خیلی جستجو کردم و روش های متفاوتی رو هم امتحان کردم، یه چیزی توی پسزمینه ذهنم میگفت که باید جملههای صحیح رو حفظ کنم... اما چطور؟ یکی از استادام گفت کارتون تماشا کن. آره خیلی خوبه ... اما فیلم دیدن یه مشکل اساسی داره: مدت زیادی طول میکشه تا شما از داستان و رفتار شخصیتها کلمات رو تشخیص بدید و مفهوم جملات رو بفهمید. آیا راه بهتری هم هست؟ .... همیشه هست. توی جستجوهام به روش شش مرحلهای آقای ای.جی هوگ A.J. Hoge برخورد کردم و به نظرم رسید که چیز خوبیه. ایشون آموزگار زبان انگلیسیه و دارنده سایت https://effortlessenglishclub.com دوستانی که مایلند متن صحبتهای ایشون رو به زبان اصلی ببینند می تونن به آدرس زیر سر بزنن. تمام اون شش مرحله رو توضیح داده.
من خلاصه مراحلی رو که ایشون توی این ویدئو توضیح دادن اینجا مینویسم. (آخه ویدئو یه کم طولانیه) فقط نکته اصلی اینجاست که همین مراحل هم کمی!!! (کمی؟؟؟) وقت گیره. اما من انجام دادم و راضی بودم. با فیلم Iron 1 man شروع کردم و باور کنید توی همین چند دقیقه اول و دومی که کارکردم کلی جمله بندی جدید یادگرفتم اگه به اندازه کافی فرصت دارید و خودتون می خواین شروع کنید، شش مرحله رو پایین تر توضیح دادم. اما اگه وقت ندارید این پکیج که من آماده کردم برای شما مناسبه. مشخصات و محتویاتش رو هم اینجا آوردم
این فایل مربوط است به فیلم Iron man 1
از اول تا دقیقه 00:05:46 فیلم اصلی
مدت زمان کلیپ حاضر: 00:02:12
پکیجی که الان خریداری میکنید شامل:
یک تا سه دقیقه از قسمتهایی از فیلم رو که هنرپیشهها صحبت میکنند (و صحبتها واضح هستند) یعنی قسمت های آهنگ، اکشن و قسمتهایی که کاراکترها خیلی تند صحبت میکنند و حرفاشون با هم تداخل داره حذف میشن و درنهایت یک تا سه دقیقه فقط دیالوگ داریم .mkv
زیرنویس انگلیسی srt هماهنگ با این فایل گلچین شده
زیرنویس فارسی srt هماهنگ با اون – این نکته رو یادآور بشم که این زیرنویس فارسی رو کاملا اصلاح کردم چون زیرنویسهایی که الان موجوده خیلی ایراد ترجمهای داره، من هم تا قبل از اینکه شروع به خوندن کنم نمیدونستم که تا این حد اشتباه توی ترجمه زیرنویسها هست. برای نمونه میتونید زیرنویس های من رو با زیرنویس های موجود مقایسه کنید
فایل word حاوی متن همین قسمت تا اگه خواستید پرینت بگیرید docx
فایل صوتی mp3 برای زمان هایی که فقط می خواین متن رو گوش بدید
من نرم افزار kmplayer رو برای تماشای فیلم پیشنهاد میدم چون راحت باAlt+x زیرنویسش خاموش و روشن میشه و اگه کا ام پلیر شما هم مثل مال من به درد تبلیغات مزاحم گرفتار شده میتونید از نرمافزار PotPlayer استفاده کنید که محیطش خیلی شبیه کا ام پلیره و تبلیغ هم نداره.
اما خودم از نرم افزار subtitle edit استفاده می کنم ... درسته این نرم افزار مربوط به کارهای زیرنویسه ولی به شما این امکان رو میده که فقط یه خط از فیلم رو بارها و بارها ببینید و گوش بدید. (در قسمت translation)
نکته مهم: به یاد داشته باشید که دو فایل زیرنویس اینجا وجود داره. اگه با kmplayer تماشا میکنید (و فکر کنم با هر پلیر دیگه هم به همین شکل باشه) به طور پیش فرض زیرنویسی نمایش داده میشه که با فایل تصویری هم نامه باشه. البته میتونید هر کدوم از زیرنویسها رو بکشید و بندازید روی صفحه پلیر تا همون رو پخش کنه.
تکنیک شش مرحلهای «ای جی هوگ» برای آموزش زبان خارجی با فیلم
پیش آماده سازی: یک بار کامل فیلم رو ببینید با زیرنویس زبان خودتون
روز اول: یک یا دو دقیقه اول را انتخاب کنید. یک بار آن را با زیرنویس انگلیسی ببینید و هر جمله یا کلمه را که نمی دانید یادداشت کنید. معنی جملات و کلمات جدید رو پیدا کنید. دوباره برگردید به قسمت اول، جمله ها و کلمات رو یک بار دیگه مرور کنید سپس دوباره قسمت اول رو ببینید، زیرنویس همچنان باز باشد. بعد از دیدن برای بار دوم دوباره جملات و کلمات جدید را مرور کنید خیلی تلاش نکنید کلمات رو حفظ کنید فقط مرور کنید. برای بار سوم همین قسمت را ببینید. و چند بار دیگه همین کار رو تکرار کنید. (نظر خودم:این مرحله رو حتی تا ده بار انجام بدید، تماشای فیلم، خوندن زیرنویس و دوباره و دوباره)
روز دوم: این بار زیرنویس را خاموش کنید. قسمت اول رو با دقت گوش بدید. فیلم رو نگه دارید جملات جدید را مرور کنید و دوباره گوش بدید. چندین بار به همین شکل ببینید.
روز سوم: الان دیگه همه چیز را به خاطر میآورید پس در این روز فقط روی تلفظ کار میکنید. پس همان قسمت را دوباره تماشا کنید. یک جمله رو ببینید و نگه دارید. حالا سعی کنید جمله را بگویید. سعی کنید تلفظ بازیگر را عینا تقلید کنید. بعد جمله بعدی و تا آخر. دقیقا به جای بازیگر بازی کنید، همان احساسات و کارهای اون رو تکرار کنید. تا جای ممکن این تمرین را برای همین بخش اول تکرار کنید
روز چهارم: تکنیک سایه. این بار شروع می کنید به گفتن آنچه که بازیگر می گه اما اینبار فیلم رو متوقف نمیکنید ... ممکنه لازم باشه زیرنویس انگلیسی رو روشن بذارید. با صدای بلند همزمان با بازیگر حرف بزنید. و این کار رو تکرار کنید تا مسلط شوید
روز پنجم: کاملا مسلط شدید. حالا باید همین روش سایه رو بدون زیرنویس انجام بدید و بدون توقف کردن همزمان با بازیگر دیالوگها رو بگید. باز هم تکرار زیاد.
روز ششم: همون کار پنجم رو انجام بدید و تکنیک سایه رو انجام بدید و در این حال صدای خودتون رو ضبط کنید. صحنه رو از اول تماشا کنید و خوب گوش بدید حالا صدای خودتون رو گوش بدید و تفاوت ها رو مقایسه کنید. این کار به طور خودکار باعث پیشرفت شما میشود. ذهنتون ایرادها رو به طور خودکار اصلاح میکنه.
ممکنه خیلی طول بکشه ولی شما یک جهش بزرگ در توانایی شنیدن، سخن گفتن و تلفظ خود خواهید داشت.
دکتر استرنج : روش شش مرحله ای «ای جی هوگ» برای آموزش زبان انگلیسی از طریق تماشای گلچین دیالوگهای فیلمهای برتر به همراه فایلهای آماده شده.
شاید شما هم سالهاست که زبان انگلیسی خوندید ولی هنوز وقتی لازمه انگلیسی حرف بزنید تنها چیزی که میتونید بگید اینه:
I am a windows
نگران نباشید شما تنها نیستید ... ساختار زبان انگلیسی و فارسی خیلی با هم متفاوتند، در نتیجه گرچه شما ممکنه مقدار زیادی لغت بلد باشید و حتی موقع خوندن یک متن درصد زیادی از اون رو متوجه بشید اما دقیقا زمانی که باید حرف بزنید، یا چیزی بنویسید متوجه میشید که جملاتی که میگید و مینویسید فرسنگ ها از جمله بندیهای واقعی زبان انگلیسی فاصله داره!
مثلا من میخوام به انگلیسی بگم: «اون فکر میکنه کدوم انتخاب بهتری بکنن؟»
جملهای که من میگم: ?she think which of them chose better
جملهای که یه انگلیسی زبان میگه: ?Who does she think is going to choose better
راحتش رو بگم ***مثقال ارتباط برقرار نمیشه.
خوب من هم با این درد مواجه بودم، خیلی جستجو کردم و روش های متفاوتی رو هم امتحان کردم، یه چیزی توی پسزمینه ذهنم میگفت که باید جملههای صحیح رو حفظ کنم... اما چطور؟ یکی از استادام گفت کارتون تماشا کن. آره خیلی خوبه ... اما فیلم دیدن یه مشکل اساسی داره: مدت زیادی طول میکشه تا شما از داستان و رفتار شخصیتها کلمات رو تشخیص بدید و مفهوم جملات رو بفهمید. آیا راه بهتری هم هست؟ .... همیشه هست. توی جستجوهام به روش شش مرحلهای آقای ای.جی هوگ A.J. Hoge برخورد کردم و به نظرم رسید که چیز خوبیه. ایشون آموزگار زبان انگلیسیه و دارنده سایت https://effortlessenglishclub.com دوستانی که مایلند صحبتهای ایشون رو به زبان اصلی ببینند می تونن به آدرس زیر سر بزنن. تمام اون شش مرحله رو توضیح داده.
توضیحات روش استاد ای جی هوگ از زبان خودش
من خلاصه مراحلی رو که ایشون توی این ویدئو توضیح دادن اینجا مینویسم. (آخه ویدئو یه کم طولانیه) فقط نکته اصلی اینجاست که همین مراحل هم کمی!!! (کمی؟؟؟) وقت گیره. اما من انجام دادم و راضی بودم. اگه به اندازه کافی فرصت دارید و خودتون می خواین شروع کنید، شش مرحله رو پایین تر توضیح دادم. اما اگه وقت ندارید این پکیج که من آماده کردم برای شما مناسبه. مشخصات و محتویاتش رو هم اینجا آوردم
این فایل مربوط است به فیلم Doctor Strange
از اول تا دقیقه 00:09:37 فیلم اصلی
مدت زمان کلیپ حاضر: 00:03:07
پکیجی که الان خریداری میکنید شامل:
یک تا سه دقیقه از قسمتهایی از فیلم رو که هنرپیشهها صحبت میکنند (و صحبتها واضح هستند) یعنی قسمت های آهنگ، اکشن و قسمتهایی که کاراکترها خیلی تند صحبت میکنند و حرفاشون با هم تداخل داره حذف میشن و درنهایت یک تا سه دقیقه فقط دیالوگ داریم .mkv
زیرنویس انگلیسی srt هماهنگ با این فایل گلچین شده
زیرنویس فارسی srt هماهنگ با اون – این نکته رو یادآور بشم که این زیرنویس فارسی رو کاملا اصلاح کردم چون زیرنویسهایی که الان موجوده خیلی ایراد ترجمهای داره، من هم تا قبل از اینکه شروع به خوندن کنم نمیدونستم که تا این حد اشتباه توی ترجمه زیرنویسها هست. برای نمونه میتونید زیرنویس های من رو با زیرنویس های موجود مقایسه کنید (برای این فیلم برای کنترل بهتر معنی، فیلم دوبله شده هم کنترل شده)
فایل word حاوی متن همین قسمت تا اگه خواستید پرینت بگیرید docx
فایل صوتی mp3 برای زمان هایی که فقط می خواین متن رو گوش بدید
من نرم افزار kmplayer رو برای تماشای فیلم پیشنهاد میدم چون راحت با Alt+x زیرنویسش خاموش و روشن میشه و اگه کا ام پلیر شما هم مثل مال من به درد تبلیغات مزاحم گرفتار شده میتونید از نرمافزار PotPlayer استفاده کنید که محیطش خیلی شبیه کا ام پلیره و تبلیغ هم نداره.
اما خودم از نرم افزار subtitle edit استفاده می کنم ... درسته این نرم افزار مربوط به کارهای زیرنویسه ولی به شما این امکان رو میده که فقط یه خط از فیلم رو بارها و بارها ببینید و گوش بدید. (در قسمت translation)
نکته مهم: به یاد داشته باشید که دو فایل زیرنویس اینجا وجود داره. اگه با kmplayer تماشا میکنید (و فکر کنم با هر پلیر دیگه هم به همین شکل باشه) به طور پیش فرض زیرنویسی نمایش داده میشه که با فایل تصویری هم نامه باشه. البته میتونید هر کدوم از زیرنویسها رو بکشید و بندازید روی صفحه پلیر تا همون رو پخش کنه.
تکنیک شش مرحلهای «ای جی هوگ» برای آموزش زبان خارجی با فیلم
پیش آماده سازی: یک بار کامل فیلم رو ببینید با زیرنویس زبان خودتون
روز اول: یک یا دو دقیقه اول را انتخاب کنید. یک بار آن را با زیرنویس انگلیسی ببینید و هر جمله یا کلمه را که نمی دانید یادداشت کنید. معنی جملات و کلمات جدید رو پیدا کنید. دوباره برگردید به قسمت اول، جمله ها و کلمات رو یک بار دیگه مرور کنید سپس دوباره قسمت اول رو ببینید، زیرنویس همچنان باز باشد. بعد از دیدن برای بار دوم دوباره جملات و کلمات جدید را مرور کنید خیلی تلاش نکنید کلمات رو حفظ کنید فقط مرور کنید. برای بار سوم همین قسمت را ببینید. و چند بار دیگه همین کار رو تکرار کنید. (نظر خودم:این مرحله رو حتی تا ده بار انجام بدید، تماشای فیلم، خوندن زیرنویس و دوباره و دوباره)
روز دوم: این بار زیرنویس را خاموش کنید. قسمت اول رو با دقت گوش بدید. فیلم رو نگه دارید جملات جدید را مرور کنید و دوباره گوش بدید. چندین بار به همین شکل ببینید.
روز سوم: الان دیگه همه چیز را به خاطر میآورید پس در این روز فقط روی تلفظ کار میکنید. پس همان قسمت را دوباره تماشا کنید. یک جمله رو ببینید و نگه دارید. حالا سعی کنید جمله را بگویید. سعی کنید تلفظ بازیگر را عینا تقلید کنید. بعد جمله بعدی و تا آخر. دقیقا به جای بازیگر بازی کنید، همان احساسات و کارهای اون رو تکرار کنید. تا جای ممکن این تمرین را برای همین بخش اول تکرار کنید
روز چهارم: تکنیک سایه. این بار شروع می کنید به گفتن آنچه که بازیگر می گه اما اینبار فیلم رو متوقف نمیکنید ... ممکنه لازم باشه زیرنویس انگلیسی رو روشن بذارید. با صدای بلند همزمان با بازیگر حرف بزنید. و این کار رو تکرار کنید تا مسلط شوید
روز پنجم: کاملا مسلط شدید. حالا باید همین روش سایه رو بدون زیرنویس انجام بدید و بدون توقف کردن همزمان با بازیگر دیالوگها رو بگید. باز هم تکرار زیاد.
روز ششم: همون کار پنجم رو انجام بدید و تکنیک سایه رو انجام بدید و در این حال صدای خودتون رو ضبط کنید. صحنه رو از اول تماشا کنید و خوب گوش بدید حالا صدای خودتون رو گوش بدید و تفاوت ها رو مقایسه کنید. این کار به طور خودکار باعث پیشرفت شما میشود. ذهنتون ایرادها رو به طور خودکار اصلاح میکنه.
ممکنه خیلی طول بکشه ولی شما یک جهش بزرگ در توانایی شنیدن، سخن گفتن و تلفظ خود خواهید داشت.
مجموعه بی نظیر آموزش زبان انگلیسی (ویژه کودکان - داستان سیندرلا)
دانلود با کیفیت مجموعه ی بی نظیر
آموزش زبان انگلیسی
(ویژه کودکان - داستان سیندرلا)
با فرمت PDF
یک فایل PDF + یک فایل صوتی را فقط با دانلود یک مجموعه دریافت نمایید.
این مجموعه شامل یک فایل PDF + فایل صوتی می باشد.
که در یک فایل بصورت فشرده در اختیار کودکان شما علاقه مندان به یادگیری زبان انگلیسی قرار داده شده است.
توجه: این مجموعه، بنابر ضرورت و نیاز کودکان شما دوست داران یادگیری زبان انگلیسی، تهیه و تدوین شده است.
ما برای کودکان شما دوست داران آموزش زبان انگلیسی، مجموعه ی فوق العاده جذاب، ناب و متنوعی را تدارک دیده ایم.
مجموعه ی بی نظیر «آموزش زبان انگلیسی (ویژه کودکان - داستان سیندرلا)» به کودکان شما علاقه مندان کمک می کند تا به راحتی با دانلود این مجموعه، آموزش زبان انگلیسی را گام به گام فراگیرند.
در جمع آوری این مجموعه سعی شده است در جهت بالا بردن رضایت و سلیقه ی شما سروران عزیز تهیه و تدوین شود.
این فرصت استثنایی را غنیمت شمارید و این مجموعه ی بی نظیر را با مناسب ترین هزینه دریافت نمایید.
در خرید های اینترنتی به نماد اعتماد الکترونیک و نماد ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی و همچنین درگاه های بانکی، توجه نمایید.
توجه: درصورت عدم موفقیت در خرید، با کارت بانک دیگری خرید را انجام دهید.
«پایین بودن مبلغ خرید، صرفا فقط جهت مناسب بودن هزینه برای شما عزیزان می باشد.
و نه پایین بودن کیفیت فایل ها»
به علت به روز بودن محتوا، حتما از دیگر صفحات سایت نیز دیدن فرمایید.
مجموعه بی نظیر آموزش زبان انگلیسی (ویژه کودکان - داستان دامبو)
دانلود با کیفیت مجموعه ی بی نظیر
آموزش زبان انگلیسی
(ویژه کودکان - داستان دامبو)
با فرمت PDF
یک فایل PDF + فایل صوتی + فایل کتاب کار را فقط با دانلود یک مجموعه دریافت نمایید.
این مجموعه شامل یک فایل PDF + فایل صوتی + فایل کتاب کار می باشد.
که در یک فایل بصورت فشرده در اختیار کودکان شما علاقه مندان به یادگیری زبان انگلیسی قرار داده شده است.
توجه: این مجموعه، بنابر ضرورت و نیاز کودکان شما دوست داران یادگیری زبان انگلیسی، تهیه و تدوین شده است.
ما برای کودکان شما دوست داران آموزش زبان انگلیسی، مجموعه ی فوق العاده جذاب، ناب و متنوعی را تدارک دیده ایم.
مجموعه ی بی نظیر «آموزش زبان انگلیسی (ویژه کودکان - داستان دامبو)» به کودکان شما علاقه مندان کمک می کند تا به راحتی با دانلود این مجموعه، آموزش زبان انگلیسی را گام به گام فراگیرند.
در جمع آوری این مجموعه سعی شده است در جهت بالا بردن رضایت و سلیقه ی شما سروران عزیز تهیه و تدوین شود.
این فرصت استثنایی را غنیمت شمارید و این مجموعه ی بی نظیر را با مناسب ترین هزینه دریافت نمایید.
در خرید های اینترنتی به نماد اعتماد الکترونیک و نماد ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی و همچنین درگاه های بانکی، توجه نمایید.
توجه: درصورت عدم موفقیت در خرید، با کارت بانک دیگری خرید را انجام دهید.
«پایین بودن مبلغ خرید، صرفا فقط جهت مناسب بودن هزینه برای شما عزیزان می باشد.
و نه پایین بودن کیفیت فایل ها»
به علت به روز بودن محتوا، حتما از دیگر صفحات سایت نیز دیدن فرمایید.
ویدئوی آموزشی عربی پایه هفتم؛ درس دوم بخش اول(کلمات استفهامی)
موضوع این جلسه: کلمات استفهامی(پرسشی)
حروف استفهامی
اسم های استفهامی
اسم استفهام: اسم غیر متصرفی است که با آن، درباره ی چیزی یا امری پرسیده می شود. همه ی اسم های استفهام در جمله، صدارت طلب هستند و تعداد آنها در اصل 9 تاست ولی 6 تای آن معروف است که در درس پیش رو بیان می کنیم.
این فایل دانلودی علاوه بر ویدئوی آموزشی دارای انیمیشن عربی ملوان زبل هست که از کلمات استفهامی استفاده کرده است. این کلمات استفهام در انیمیشن برجسته شده اند.
امی ویلکینسون در این کتاب به شش مهارت کارآفرینان شگفتانگیز میپردازد. ویلکینسون این مهارتها را بر پایه پنج سال مصاحبه با دویست کارآفرین برجسته و یک استاد دانشکده تجارت دانشگاه استنفورد ارائه میدهد. وی در این سالها دریافته همه کارآفرینان برجسته ویژگیهای مشابهی دارند. این ویژگیها استعداد و نبوغ ذاتی نیستند، بلکه رفتارهایی قابل یادگیری و تمرین هستند. پس با یادگرفتن آنها همه ما میتوانیم در کسبوکارمان موفق و پیشرو باشیم. از دیگر ویژگیهای این کتاب مصاحبه با کارآفرینان استارتاپهای مطرح کنونی است و نه شرکتهای بزرگ قدیمی که همه ما چیزهایی درموردشان مطالعه کردهایم.
رود بر همه عزیزان. همانطور که میدونیم مباحث درس زبان انگلیسی کنکور با درسهای دیگر تا حد زیادی متفاوت هست، بنابراین مطالعه ی آن نیز باید هدفدار و با اصول خاص خودش انجام بپذیرد. آشنایی با نکات کلیدی کتاب درسی و شیوهی صحیح مطالعه درس زبان پیش نیاز اساسی برای کسب درصد بالا در زبان انگلیسی کنکور هست.
در حال حاضر متاسفانه اکثر دانش آموزان وضعیت مطلوبی تو درس انگلیسی ندارند. البته بعضی دانش آموزان با شرکت در مؤسسههای آموزشی انگلیسیشون را تقویت میکنند که خیلی خوب هست اما اگر شما هم جزو این گروه هستید باید حواستون جمع باشه که به خودتون مغرور نشید.
سوالات زبانِ کنکور دارای نکات کلیدی هست که در عین سادگی اگر دانش آموزی با اونها آشنایی نداشته باشه، حتی اگر سطح خوبی تو زبان داشته باشه در پاسخ به تست ها ناتوان خواهد بود. لذا مطالعه صحیح و تمرین اصولی و کافی لازمه موفقیت در درس زبان انگلیسی تو کنکور هست که در ادامه در این باره بیشتر صحبت می کنیم.
(روش مطالعه زبان انگلیسی رتبه های برتر)
مباحث زبان انگلیسی در کنکور
در حال حاضر دو نوع کنکور زبان وجود داره: اختصاصی و عمومی. موضوع بحث ما کنکور زبان عمومی هست که ۲۵ سوال از اون میاد و از سوال شماره ۷۵ تا ۱۰۰ رو شامل میشه. مباحث مهم زبان که تو کنکور از اونها سوال میاد به این ترتیب هست:
تعداد سوالات مبحث
Grammar ۴ Vocabulary ۸ Cloze Test ۵ Reading Comprehension ۸
از نحوهی تقسیم بندی سوالات مشخصه که یادگیری لغات مهم ترین قسمت کار هست چون به تنهایی ۸ تست رو به خودش اختصاص میده و برای پاسخ دادن به ⅔ دیگه سوالات هم مستقیما به لغات نیاز خواهیم داشت. حیطه های مهم دیگه درک مطلب و گرامر و کلوز تست هستند.
(روش مطالعه زبان انگلیسی رتبه های برتر)
چگونه واژگان رو راحت تر یاد بگیریم (Vocabulary) :
حفظ طوطیوار لغت های جدید کار سخت و دشواری هست پس بهتره از روش های کارآمدتری استفاده کنیم.
یکی از روش های مرسوم یادگیری لغات، دسته بندی لغات جدید است. سعی کنید دفتری جدا برای یادداشت لغات دسته بندی شده داشته باشید.
می توانید لغت ها را بر اساس مضمون آنها (خوراک، پوشاک، ابزار، …)، شباهت های ظاهری (Flower, Flour, Floor ,flier , flyer, …)، نقش(Verb, adjective, adverb, …)، پیشوند و پسوند (Careless, thoughtless, helpless, jobless, …) و یا مترادف و متضاد دسته بندی کنید.
برای هر لغت معنای فارسی، معنای انگلیسی یا مترادف، و جمله ای کوتاه به عنوان مثال بنویسید.
در این روش از حساسیت زیاد و نوشتن لغاتی که قبلا اونها رو یاد دارید پرهیز کنید.
سعی کنید لغت های جدید را در قالب جمله یاد بگیرید و یا از تکنیک جمله سازی استفاده کنید، یعنی برای هر کلمه چند جمله ساده به انگلیسی در ذهن خود بسازید.
یادتون نره هدف از تهیه چنین مجموعهای به خاطر سپردن سریع تر و تسریع فرآیند “مرور کردن” لغات است. کارشناسان به این نتیجه رسیده اند لغتی که ۸ بار طی فواصل زمانی طولانی مرور بشه تقریبا برای همیشه در ذهن تثبیت خواهد شد.
سخن آخر روش مطالعه زبان انگلیسی رتبه های برتر کنکور
با توجه به آسون و تکراری بودن مباحث و تستهای درس زبان انگلیسی در کنکور و همچنین کاربردی که این زبان تو زندگی امروزه ما داره، واقعا ارزش داره تا مقداری از وقتمون رو به اون اختصاص بدیم تا هم بتونیم به راحتی درصد بالایی ازش تو کنکور کسب کنیم و هم شروعی باشه برای فراگیری حرفه ای این زبان ساده و شیرین تو زندگیمون
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------محتویات این فایل
درس عربي، درسي است که اغلب داوطلبان کنکور به آن توجه کمتري دارند و اين موضوع رامي توان در ميانگين اين درس در کنکور هر سال مشاهده کرد. البته کساني که به اين درس توجه ويژه مي کنند بر خلاف ديگران مي توانند در کنکور درصد خوبي بدست آورد وبسيار به داوطلب کمک کند. درس عربي، درسي است که در آن تست زدن را بيشتر از خواندن سفارش مي کنيم و مرور چندين باره قواعد عربي بدون تست زدن نمي تواند ما را کاملأ به سر منزل مقصود برساند. تثبيت اطلاعات و نکته هاي عربي با تست زدن انجام مي پذيرد تا نقاط ضعف و قوت داوطلب آشکار گردد و مرور آن ها تسلط ما را به قواعد و نکته ها بيشتر مي کند.
در عربي ، اول چه چيزي را بخوانيم و از کجا شروع کنيم:
# سوالات عربي چند قسمت است:
1- بخش اول ترجمه، که شامل 8 سؤال است که عبارت اند از:5سؤال ترجمه عربي به فارسي 2 سؤال ترجمه فارسي به عربي(تعريب) و 1 سؤال مفهوم است.
2- بخش دوم، درک مطلب است که شامل 9 سؤال است که شامل 4 سؤال از متن داده شده و 2 سؤال تشکيل (حرکت گذاري) و 3 سؤال تجزيه و ترکيب (التحليل الصرفي والاعراب) است.
3- بخش سوم مربوط به قواعد عربي 2و 3 است که شامل 8 سؤال است که شامل يک سؤال از اعلال، حدود 2 سؤال از مرفوعات، حدود 3 سؤال از منصوبات و 1 سؤال از انواع اعراب واعراب فعل مضارع و 1 سؤال از صفت و مضاف اليه و ..........
با توجه به تقسيم بندي فوق اگر دقت کنيم، اگر 8 سؤال ترجمه و 4 سؤال درک مطلب را که همگي مربوط به دانستن ترجمه است با هم جمع کنيم حدود 50 درصد ازسوالات کنکور عربي مي شود. البته مي دانيم گاهي پاسخگويي به قواعد نيز مستقيم يا غير مستقيم به دانستن ترجمه ارتباط دارد. با اين وجود ارزش ترجمه و درک واژگان ارزشي بيش از 50 درصد دارد. لذا پيشنهاد مي گردد داوطلب کار خواندن عربي خود را با ترجمه آغاز کند و تا آخر، مطالعه و تست و تمرين ........... ترجمه را رها نکند.
داوطلب در ترجمه اول سراغ انواع فعل ها برود و سعي کند به آن افعال تسلط کافي پيدا کند و روش هاي تست زني در ترجمه و رد گزينه آن را فراگيرد و پس از مرور افعال شروع به تست زدن نمايد و اشکالات و نقاط ضعف خود را پيدا کند و تا آن جا که مي تواند دايره فراگيري لغات خود را افزايش دهد، در اين مسير دانش آموزي موفق است که هر وقتي هر تست عربي را مي بيند سعي کند به لغات آن توجه ويژه اي کند و پس از مدتي کلمات و عبارات و واژگان تکرار مي شود و بدين وسيله کاملأ تسلط پيدا مي کند.( دقت شود) در گام دوم بايد به سراغ تست هاي درک مطلب برود و به صورت آهسته ولي پيوسته مثلأ از اول سال، هفته اي 1 تا 3 متن درک مطلب بخواند و سعي کند به مطالب تسلط پيدا نمايد و پس از مدتي خواهد ديد که چقدر درک مطلب برايش آسان تر و آسان تر خواهد شد.
در مرحله سوم پيشنهاد مي گردد که ابتدا خلاصه اي از قواعد تهيه کند که درآن نکته هاي خيلي مهم و استثناها را يادداشت نمايد و پس از آن سعي کند تست آن موضوع را بزند. البته بايد توجه کنيم اول 10 الي 15 تست را انتخاب کرده و آن تست ها را در زمان کمتر از 1 دقيقه براي هر تست زده شود سپس درصد گرفته شود و بعد از آن با مراجعه به پاسخنامه اشکالات و نقاط ضعف را خود پيدا کرده و سعي شود با مراجعه به قواعد خلاصه شده يا قواعد مفصل در کتاب، مطالب را در ذهن تثبيت کند و اگر نتوانستيم حتمأ از معلم يا دوستي که تسلط بيشتري دارد پرسيده شود . در اين حالت است که شما کم کم به قواعد عربي تسلط پيدا مي کنيد و پس از آن مي توانيد به سراغ 20 تست بعدي برويد و اين کار را ادامه دهيد.
مرحله آخري که پيشنهاد مي شود زدن تست هاي جامع در زمان مقرر کنکور است و سعي کنيم آمادگي خود را در زمان بندي خاص تجربه کنيم و بتوانيم تسلط به اطلاعات را با زمان بندي هماهنگ کنيم.
متأسفانه ديده شده که دانش آموزي تسلط کافي به قواعد دارد ولي در زمان مقرر و معين نمي تواند بيش از نيمي از تست ها را بزند و فقط درصدي حدود 50 يا 60 را به دست مي آورد. با اين وجود بايد سرعت عمل در تست زني تمرين شود و يا حداقل با توجه به مديريت تست زني، 5 الي 7 تست سخت را نزده رها کنيم تا بتوانيم تست هاي آسان را حتمأ ببينيم تا وقت کم نياورده و بتوانيم درصدي حدود 72 يا 80 را به دست آوريم.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------این فایل شامل تمامی قواعد کتاب های اول و دوم و سوم است به اضافه قواعد ترجمه و درک مطلب
اگر شما هم فکر می کنید شیمی سخت است حتما به جزوه شیمی دوازدهم نیاز دارید! در واقع شیمی درس شیرینی است به شرطی که درست تدریس شود و خواهید دید که اگر یک درسنامه شیمی پایه دوازهم کامل ، فصل به فصل و حرفه ای تالیف شده باشد فهم این کتاب را برای رشته های علوم تجربی و ریاضی فیزیک آسان می کند و دانش آموزان این رشته ها نیاز به جزوات متعدد برای شیمی دوازدهم نخواهند داشت. در واقع این جزوه شیمی دوازدهم که در این مطلب منتشر شده است به طور کامل آموزش فصل اول شیمی پایه دوازدهم را پوشش می دهد.
شاید این سناریو برای شما جالب باشد : کتاب شیمی را باز می کنید و شروع به خواندن می کنید همینطور می خوانید و می خوانید و پیش می روید یک لحظه از خود می پرسید چه چیزی یاد گرفتم؟ جوابی که از ذهنتان می شوید چیزی شبیه هیچ است! اما می گویید شاید اشتباه میکنم و به خواندن امیدوارانه ادامه می دهید بعد از آن جزوه شیمی دوازدهم یا کتاب را می بندید…
سراغ یک کتاب تست می روید تا آنچه از مطالعه جزوه شیمی دوازدهم یا کتاب شیمی دوازدهم خوانده اید را محک بزنید و شروع می کنید به تست زنی و البته طبیعی است که در نهایت می بینید که … درست حدس زدید! یادگیری شما کمتر از سطح قابل قبول بوده است..
ممکن است کمی مبالغه را در سناریوی بالا حس کنید اما اتفاقی که در واقع می افتد شباهت زیادی با این سناریو دارد.
در ادامه می توانید جزوات را دانلود کنید
جزوه شیمی دوازدهم فصل اول (1)
علم شیمی در دهه های گذشته با پیشرفت های بزرگی که داشته همواره کمک زیادی در رشد سطح بهداشت و تولید مواد شوینده برای کاربردی داشته است! اما در واقع مواد شوینده چگونه به وجود می آید؟ علاوه بر این مباحث در جزوه فصل اول شیمی دوازدهم خواهید آموخت که اسید های چرب چه هستند؟ قطبی و ناقطبی یعنی چه؟ کلیوئید ها چیستند؟ پاک شدن یک لکه چربی طی چه مراحلی رخ می دهد؟ همچنین با اسید ها و باز ها آشنا می شوید.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------این محصول شامل 2 جزوه :
زیست دوازدهم به عنوان تاثیرگزار ترین کتاب این پایه نیازمند جزوه و درسنامه کامل و فصل به فصل همراه با طبقه بندی نکات دارد از این رو در این مقاله کل جزوه زیست دوازدهم را آماده نموده و برای دانش آموزان رشته تجربی قرار دادیم این فایل PDF شامل جزوه کامل زیست شناسی پایه دوازدهم و گفتار به گفتار کتاب می باشد که علاوه بر نکات عادی نکات ترکیبی زیست دوازدهم نیز در آن به طور مشخص توضیح داده شده است با دانلود این جزوات که فصل 1، را شامل می شود می توانید با خیال راحت از هر منبعی در این زمینه بی نیاز شوید.
خالی از لطف نیست که بدانید جزوه زیست دوازدهم توسط اساتید مختلف تالیف و تهیه شده است پس از جهت کیفیت این جزوه جای شکی نیست.
این فصل که مربوط مولکول های اطلاعاتی است به ترتیب به مباحث و گفتار های نوکلئیک اسیدها ، همانند سازی DNA و بررسی پروتئین ها می پردازد هر چند سوال های محاسباتی این فصل در کتب جدید حذف شده و از آنها در کنکور و دیگر آزمون ها ارزشیابی نمی شود اما همچنان مباحث آن که بسیار پایه ای می باشند نیازمند منبعی منسجم و ریزبین برای مطالعه است از این روز جزوه زیست دوازدهم فصل اول را برای شما تهیه و در این مطلب قرار دادیم.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------این مطلب شامل 2 جزوه :
زیست دوازدهم به عنوان تاثیرگزار ترین کتاب این پایه نیازمند جزوه و درسنامه کامل و فصل به فصل همراه با طبقه بندی نکات دارد از این رو در این مقاله کل جزوه زیست دوازدهم را آماده نموده و برای دانش آموزان رشته تجربی قرار دادیم این فایل PDF شامل جزوه کامل زیست شناسی پایه دوازدهم و گفتار به گفتار کتاب می باشد که علاوه بر نکات عادی نکات ترکیبی زیست دوازدهم نیز در آن به طور مشخص توضیح داده شده است با دانلود این جزوات که فصل 1، را شامل می شود می توانید با خیال راحت از هر منبعی در این زمینه بی نیاز شوید.
خالی از لطف نیست که بدانید جزوه زیست دوازدهم توسط اساتید مختلف تالیف و تهیه شده است پس از جهت کیفیت این جزوه جای شکی نیست.
این فصل که مربوط مولکول های اطلاعاتی است به ترتیب به مباحث و گفتار های نوکلئیک اسیدها ، همانند سازی DNA و بررسی پروتئین ها می پردازد هر چند سوال های محاسباتی این فصل در کتب جدید حذف شده و از آنها در کنکور و دیگر آزمون ها ارزشیابی نمی شود اما همچنان مباحث آن که بسیار پایه ای می باشند نیازمند منبعی منسجم و ریزبین برای مطالعه است از این روز جزوه زیست دوازدهم فصل اول را برای شما تهیه و در این مطلب قرار دادیم.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------این مطلب شامل 2 جزوه :
اهمیت دوران جمع بندی وروش برنامه ریزی دراین دوران بسیار مهم است. با استفاده ی صحیح از دوران جمع بندی و با جمع بندی کنکور صحیح خیلی میتونین سطح خودتون رو ازتقا بدین.
خیلیاتون استرس دارین که خیلی از مباحث رو خوب نخوندین ، خیلیا رو یادتون رفته ، کلی استرس دارین ولی با پکیج جمع بندی کنکور قول میدم همه این مشکلات رو به باد فراموشی میسپرین!! الان وقتشه که همه ی اون چیزایی رو که خوندین رو مرور کنین و مسلط شین. اینجاست که پکیج جمع بندی کنکور به دادتون میرسه! هر وقت احساس کردین چیزی یادتون رفته، احساس کردین استرس دارین، کافیه بیاین سراغ این پکیج تا در کوتاهترین زمان ممکن بتونین کلی از مطالب رو در مدت زمان کوتاه مرور کنین. با استفاده از پکیج جمع بندی کنکور متوجه میشین که خیلی از مطالبی رو که فکر می کردید فراموش کردید حالا می تونید به خاطر بیارین و مسلط شین روش!!!
پکیج جمع بندی کنکور چیست؟
پکیج جمع بندی کنکور همه منابعی و اطلاعاتی رو که واسه شرکت در کنکور سراسری بهش نیاز دارین رو به صورت خلاصه و کم حجم داره. شما با وقت گذاشتن روی این پکیج در زمان کوتاه میتونین خیلی از مباحث رو مرور کنین. این پکیج به صورت تاکتیکی گردآوری شده. مطالب بسیار دقیق گفته شدن. بینهایت اساتید مختلف واسه جمع و جور کردن این پکیج کار کردن.
مزیت های این پکیج چیست؟
نگارش رنگی و بسیار تمیز و دقیق این مجموعه
بازبینی کلی همه مطالب و دسته بندی دقیق و فصل به فصل و سرفصلی
پوشش کامل روی مباحث فرار و پرتست
تاکید ویژه بر مطالب آسون تر برای تسلط بیشتر و سریع تر بر این مباحث
بسته جمع بندی کنکور شیمی
بسته شیمی شامل فرارترین مباحث شیمی که در کنکور به اون نیاز دارین هستش. فراموشی برخی موارد شیمی در کنکور بلای همیشگی کنکوری هاست. میخوایم با این پکیج بهتون این قول رو بدیم که دیگه چیزی رو از شیمی سر جلسه فراموش نخواهین کرد.
بسته شیمی شامل:
جزوه راهنمای کنکور شیمی: تو این جزوه به شما میگیم که تو درس شیمی بیشتر از کجاها سوال میاد ، چیجوری سوال میاد و واسه جواب دادن بهشون از چه راهکارهایی استفاده کنیم. لازم نیست کلی پول کلاس های جمع بندی بدین. همین جزوه همه کار یک کلاس جمع بندی شیمی رو واستون انجام میده!!!
جزوه واکنش های حفظی: تموم وکنش هایی که باید واسه شیمی در کنکور سراسری حفظ باشین در این جزوه هستش.
جزوه معادلات شیمیایی: یکی از دغدغه هایی که اغلب داوطلبان عزیز دارند، اینه که نمیدونن کدام معادلات شیمیایی و کدام دسته از ترکیبات را باید حفظ باشند، تو این پکیج معادلات شیمیایی و ترکیباتی که دونستن فرمول شیمیایی آنها در جلسه کنکور ضروری است را در یک جا و به تفکیک کتاب درسی خدمت شما دوستان عزیز ارائه دادیم تا درمطالعه و مرور این مطالب مهم، مشکلی نداشته باشید. نمونه
جزوه ساختارهای لوییس: تو این جزوه همه ساختارهای لوییس ضروری مورد نیاز شما که باید حفظ باشین با توضیحات جامع مورد بحث قرار گرفته.
جزوه راهنمای کنکور شیمی: تو این جزوه به شما میگیم که تو درس شیمی بیشتر از کجاها سوال میاد ، چیجوری سوال میاد و واسه جواب دادن بهشون از چه راهکارهایی استفاده کنیم. لازم نیست کلی پول کلاس های جمع بندی بدین. همین جزوه همه کار یک کلاس جمع بندی شیمی رو واستون انجام میده!!!
جزوه رنگ ها: تو این جزوه هرچی رنگ اعم از شناساگر یا رنگ های واکنش های شیمیایی که باید حفظ باشین رو آوردیم.
جزوه خلاصه جامع: تو این سری جزوات در یک حجم خیلی خیلی کم کل شیمی رو واستون جمع بندی کردیم. مطمئن باشین وقتی این جزوه رو ببینین باورتون نمیشه که چیجوری اینو جمع بندی کردیم!!!
جزوه قیدهای شیمی: تو این جزوه هرچی بیشترین.. کم ترین .. اولین .. کلا هرچی قید تو کتاب شیمی هستش که ممکنه تو کنکور ازش سوال بیاد رو آوردیم.
جزوه دانشمندان: تو این جزوه هرچی دانشمند تو کتاب شیمی هستش رو آوردیم + کارهاشون و برنامه هاشون : D
جزوه استثنا: تو این جزوه هرچی استثنا هستش که طراحای سوال معمولا بهش گیر میدن رو واستون آوردیم. همونطورم که میدن تست های استثنا خوراک طراحای کنکور هستش.
از کتاب فیزیک سال اول در کنکور تجربی معمولا مبحث آینه و عدسی ها مهم ترین مبحث است و به طور کلی هر ساله سه تست از کنکور تجربی به بحث آینه و عدسی اختصاص داده می شود.
فیزیک 2
از کتاب فیزیک سال دوم دبیرستان به طور کلی از سرفصل فشار و قانون گازها دو تا چهار تست برای آزمون مطرح می شود و مبحث مهم دیگر، کار و انرژی است که یک سوال از این مبحث نیز آورده خواهد شد.
فیزیک 3
از این کتاب نسبت به فیزیک سال اول و دوم دبیرستان هر ساله سوالات بیشتری در کنکور مطرح می شود.
از مبحث الکتریسیته ساکن یک تست، از مبحث خازن و مقاومت الکتریکی یک سوال ترکیبی، از مبحث مقاومت الکتریکی 2 سوال به صورت جدا در کنکور مطرح می شود. به شما عزیزان پیشنهاد می کنیم که برای تسلط بر فصل مقاومت الکتریکی تست های زیادی را حل کنید چون در این مورد تنوع سوال بسیار زیاد می باشد. از فصل مغناطیس و الکترو مغناطیس که معمولا سرفصل های آسان فیزیک تجربی هستند، نیز دو تست در کنکور مطرح می شوند.
فیزیک پیش دانشگاهی 1
چهار فصل مهم فیزیک پیش دانشگاهی 1 سینماتیک، دینامیک، موج و نوسان می باشند. فصل هایی که انواع تستهای گوناگونی دارند و هر ساله شاهد خلاقیت طراحان در طرح تست از این مباحث بوده ایم. مبحث سینماتیک و بردار ۳ تا ۴ تست در کنکور دارد که احتمال طرح سوالات سخت از این مباحث بسیار بالاست. دینامیک بین ۲ تا ۳ تست سهم دارد. از فصول موج و نوسان نیز کلا ۲ تا ۳ تست در کنکور مطرح می شود.
فیزیک پیش دانشگاهی 2(اهمیت فیزیک در کنکور تجربی)
فیزیک پیش دو ۴ فصل دارد. فصولی با مباحث حفظی و با فرمولهایی که به راحتی با درک مفهوم آنها می توانید بر آن ها تسلط پیدا کنید و از پس تستهای این فصول در سر جلسه آزمون بربیایید.
موفقیت در فیزیک تجربی در کنکور
خیلی از داوطلبان از ما سوال میپرسند که آیا امکان دارد در مدت زمان محدود درصد خوبی در فیزیک کسب کرد؟
در جواب باید بگوییم بله امکان دارد. برای موفقیت در کنکور سراسری داوطلبان نیازمند داشتن تعادل در دروس عمومی و اختصاصی خود هستند. به شرط آن که در دروس عمومی و اختصاصی خود در درسی ضعیف نباشید و پاین تر از سی چهل درصد در یک واحد درسی نداشته باشید، مطمئن باشید با میانگین ۵۵ تا ۶۰ درصد در تمامی دروس خود موفق به قبولی در رشتههای خوبی خواهید شد.
آسان ترین مباحث فیزیک در کنکور(اهمیت فیزیک در کنکور تجربی)
آینه و عدسی ها (۳ تست)
بردار (معمولاً ۱ تست)
الکتریسته ساکن (۱ تست)
مغناطیس و الکترو مغناطیس (۲ تست)
صوت و موج مکانیکی (۲ تا ۴ تست)
چهار فصل پیش دو (۴ تا ۵ تست)
گرما و قانون گازها (۳ تست)
اعتقاد داریم یادگیری این مباحث بیش از ۴۰ تا ۵۰ روز طول نخواهد کشید و به راحتی ۱۵ الی ۱۷ تست را قادر خواهید بود پاسخ دهید. توصیه داریم بعد از تسلط به این مباحث به سراغ سایر فصول در این درس بروید و کم کم درصد خود را بالا ببرید. البته که این روش برای عزیزانی است که زمان فوقالعاده محدودی برای آمادگی در کنکور سراسری دارند. طبیعی است داوطلبی که از ابتدا خوب مطالعه کرده باشد درصد های بالاتری برای او دست یافتنی خواهد بود.
شدیداً توصیه میکنیم روی مباحثی که نام بردیم به تسلط کامل برسید تا بتوانید از پس سوالاتکنکور سراسری برآیید. برای موفقیت در این درس بهره گیری از تستزنی چه به صورت آموزشی و چه به صورت آزمونی می باشد، کلید کسب درصد بالا در این درس فقط و فقط تستزنی در تعداد زیاد است.
پیشنهادات درخت دانش برای موفقیت در کنکور تجربی
برای یادگیری مباحث این درس دست به قلم شدن رکن اول است. میبایست تستهای بسیار متنوعی را مورد بررسی قرار دهید.
از خلاصه برداری فرمولها و نکات مهم این درس به هیچ عنوان غافل نشوید. پیشنهاد ما برای موفقیت شما استفاده از جعبه لایتنر می باشد.
برای حل مسائل حتما فرمول را بنویسید و به اهمیت کشیدن شکل برای حل مسائل این درس توجه داشته باشید.
حتما به زدن تست های زمان دار در این درس اهمیت بدهید. زدن چنین آزمون های زمانداری سرعت عمل و دقت شما را در پاسخ گویی به سوالات چندین برابر می کند.
از مطالعه کتاب درسی غافل نشوید. حتما تمامی مسائل و پرسش هایی که در کتاب درسی را نیز حل کنید. در سال های اخیر شاهد طرح تست از سوالات کتاب درسی بوده ایم.
فیزیک
در درس فیزیک دانش آموزان رشته ی تجربی دارای میانگین درصدی پایین تر از زیست شناسی و شیمی می باشند. این درس نیز به دلیل ضریبی که دارد در رشته ی تجربی از اهمیت ویژه ای برخودار است و کسب یک درصد بالا می تواند بسیار ارزشمند باشد.
حتی اگر دانش آموز ضعیفی در این درس هستید، حتماً سعی کنید که این درس را در برنامه ی درسی خود بگنجانید یا حداقل مباحثی را که راحت تر یاد می گیرید، حتماً بخوانید. چنان چه احساس می کنید به تمامی مباحث به یک اندازه تسلط دارید، بهتر است که مطالب ر ابه ترتیب زیر مطالعه کنید: 1- نور 2- فشار 3- گرما و ترمودینامیک 4- مکانیک 5- الکتریسته
کنکور سراسری، مجموعه رشته های تحصیلی را که ضریب دروس امتحان آن ها یکسان است، تحت یک زیرگروه دسته بندی می کنند.در کنکور سراسری، گروه ریاضی ۳، گروه تجربی ۵، گروه علوم انسانی ۵، گروه هنر ۵ و زبان های خارجی ۴ زیرگروه دارند..
زیر گروه 1: مواد امتحانی و ضرایب آن: زمین شناسی(0)، ریاضی(2)، زیست شناسی(4)، فیزیک(2)، شیمی(3)
رشته های این زیر گروه عبارتند از:
پزشکی، دندانپزشکی، دامپزشکی، دکترای پیوسته بیوتکنولوژی، کاردرمانی، بینایی سنجی، فیزیوتراپی، مامایی، پرستاری، گفتاردرمانی، شنوایی سنجی، تغذیه، اعضای مصنوعی، تکنولوژی پرتوشناسی، پرتودرمانی، پرستاری دندانپزشکی، بهداشت محیط، بهداشت حرفه ای، علوم آزمایشگاهی، مدارک پزشکی، هوشبری، اتاق عمل، پروتزهای دندانی، بهداشت عمومی، بهداشت کار دهان و دندان، زیست شناسی، روان شناسی، بورسیه رشته های پزشکی نیروی انتظامی و ارتش، علوم صنایع غذایی، کودک یاری، زیست شناسی عمومی، مدیریت و کمیسری دریایی.
زیر گروه 2: مواد امتحانی و ضرایب آن: زمین شناسی(1)، ریاضی(3)، زیست شناسی(4)، فیزیک(2)، شیمی(4)
رشته های داروسازی، دبیری شیمی، شیمی محض، ناوبری و فرماندهی کشتی در این زیرگروه قرار دارند.
زیرگروه 3: مواد امتحانی و ضرایب آن: زمین شناسی(4)، ریاضی(3)، زیست شناسی(2)، فیزیک(2)، شیمی(2)
در این زیرگروه فقط رشته زمین شناسی قرار دارد.
زیر گروه 4: مواد امتحانی و ضرایب آن: زمین شناسی(1)، ریاضی(4)، زیست شناسی(2)، فیزیک(3)، شیمی(2)
رشته هایی که در این زیرگروه می بینیم عبارتند از(اهمیت فیزیک در کنکور تجربی)
حسابداری، مدیریت، مدیریت فرهنگی هنری، مدیریت بازرگانی، مدیریت امور بانکی، مدیریت بیمه، علوم اقتصادی، معارف و علوم سیاسی، الهیات و معارف، معارف و مدیریت، امور گمرکی، اقتصاد نظری، فلسفه، اقتصاد حمل و نقل، علوم اقتصاد، اقتصاد صنعتی، معارف و حقوق، الهیات و ارشاد، ادبیات و زبان عربی، ریاضی، فیزیک، خلبانی، نگهداری هواپیما، مهندسی سیستم، هوانوردی، ناوبری هوایی، علوم قرآنی، کتابداری و فقه (کلیه گرایش ها)
زیر گروه 5:
مواد امتحانی و ضرایب آن(اهمیت فیزیک در کنکور تجربی)
زمین شناسی(1)، ریاضی(3)، زیست شناسی(2)، فیزیک(2)، شیمی(2)
این زیرگروه شامل رشته های کاردانی و مهندسی های کشاورزی، کتابداری در شاخه پزشکی، مدیریت خدمات پزشکی، تربیت بدنی، روابط سیاسی، علوم سیاسی، مددکاری اجتماعی، تربیت مربی عقیدتی- سیاسی، تولید سیما
درخت دانش برای شما دانش آموزان ایران عزیز آرزوی موفقیت و سرافرازی دارد.
بعضی از دانشآموزان گروه تجربی به دلیل سخت بودن درس ریاضی و ضریب پایین آن نسبت به دو درس زیست و شیمی وقت کمتری را برای این درس در برنامهی مطالعاتی خود قرار میدهند و همین مطلب باعث عدم موفقیت دانشآموزان این گروه در درس ریاضی شده است؛ اما باید توجه کرد که از نظر محاسباتی که برای تعیین نمرهی تراز صورت میگیرد ارزش یک تست زیستشناسی به دلیل وجود انحراف معیار در درس ریاضی برابر ارزش دو تست ریاضی نیست؛ بنابراین باید فرض اشتباهی را که در مورد این درس وجود دارد از ذهن دانشآموزان پاک کرد. همچنین این درس در تعیین رشته در دانشگاههای خوب کشور بسیار تأثیرگذار است. به همین دلایل دانشآموزان گروه تجربی باید برای موفقیت در این درس تلاش کنند. برای مطالعهی درس ریاضی باید سه مرحلهی زیر را انجام داد:
یادگیری: اولین مرحله از مطالعه، یادگیری است؛ زیرا تا زمانی که مفاهیم، درست و کامل یاد گرفته نشوند نمیتوان به سؤالات ریاضی پاسخ داد. باید از تمام موارد یادگیری این درس استفاده شود. دانشآموزان در کلاس درس باید با دقت به تدریس توجه کنند و سعی کنند اکثریت مفاهیم را در کلاس درک کنند. سپس در همان روز کتاب درسی و جزوهی معلم را کامل و دقیق مطالعه کنند. باید سعی کنند به دلیل حجم زیاد درس ریاضی مطالب را به زبان خود خلاصه بنویسند و قبل از شروع به حل تمرین خلاصهنویسی خود را مطالعه کنند.
تمرین: دانشآموز بعد از مطالعهی کامل جزوه و کتاب درسی باید برای تثبیت مطالبی که مطالعه کرده است به حل تمرین بپردازد. در مرحلهی اول دانشآموز تمرینات و مثالهای کتاب درسی و جزوهی معلم را باید بادقت حل کند و سعی کند برای حل آنها مسائل را بر اساس یادگیری و درک خود تحلیل کند. بعد از حل تمرینات برای تسلط کامل باید تستهای متنوع حل کند. به دلیل زیاد بودن تستها بهتر است دانشآموز از حل تست تکراری بپرهیزد و بیشتر تستهای کنکور را حل کند.
مرور: حجم درس ریاضی زیاد است و امکان فراموش کردن مطالب وجود دارد؛ به همین دلیل بهتر است دانشآموز در فواصل معین این درس را مرور کند و به حل تمرین بپردازد. توصیه میشود در زمان مرور حتماً از خلاصهنویسیهای خود استفاده کند. همچنین باید تلاش کند که در زمان مرور بیشتر وقت خود را برای حل تمرین بگذارد. این کار باعث ماندگاری بیشتر مطالب میشود.
مقاله آموزش و پرورش در 24 صفحه word قابل ویرایش با فرمت doc
سرفصل های اصلی
آموزش و پرورش نیروی انسانی آموزش و پرورش معلم و آموزش و پرورش نقش معلم در آموزش و پرورش ویژگیهای یك معلم شخصیت و تعادل روانی معلم
آموزش و پرورش :
از آموزش و پرورش تعاریف زیادی به عمل آمده است. عده ای آن را عمل بار آوردن كودك یا جوان میدانند كه وسیله قرار میگیرد تا جمیع استعدادهای روانی و جسمانی تحت تعلیم گسترش یابد.
گروهی معتقدند آموزش و پرورش عملی است كه به وسیلة بزرگسالان روی خردسالان انجام میشود و به عبارت دیگر عملی است كه نسل متقدم بر روی نسل متأخر انجام میدهد.
دستهای آموزش و پرورش را كنشهای تأثیراتی میدانند كه در متعلم اعمال میشوند تا بدان وسیله در او شناختها، عادات، ارزشها، روش زندگی و … بوجود آمده و به او اجازه می دهد كه از خود فعالیتهای نهادی را كه شخصاً قادر به تحقق آنها نبوده است، بروز دهد.
بنابر تعاریف فوق میتوان گفت كه آموزش و پرورش عملی است به منظور تربیت و تكامل روان و جسم، احساسات و عواطف یك فرد، كه یك جامعه یا یك گروه اجتماعی سعی دارد بوسیلة آن قدرتی را كه از طریق یادگیریهایش بدست آورد، جهت ادامة حیات فردی و جمعی به اعضای جوان انتقال دهد. این چنین تربیتی لازم است تا موجب شود كه فرد با استفاده بهتر از منابع موجود در یك جامعه و تفهیم ارزشهای واقعی آن به سوی زندگی بهتر در آن جامعه جهت خود و دیگر افراد جامعه سوق داده شود. از این روست كه هدف تعلیمات رسمی در یك اجتماع باید ضمن شناخت و شكوفایی استعدادها به حقیقت آنچه كه میتواند ایدهآل باشد و آنچه كه باید مورد استفاده قرار گیرد، بپردازد.
كوششهای تربیتی باید دارای هدفی چون فراهم نمودن تسهیلات ادامة حیات فرد در ارتباط با جمع، متناسب با مكان و زمان، تفهیم مفاهیم ارزشها، پیشرفتهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی باشد.
مفهوم تعلیم و تربیت در هر جامعهای با نظام اجتماعی آن ارتباط داشته و هدف تربیت در هر جامعهای اختصاص به آن دارد. از این روست كه در جوامع مختلف میتواند در مفهوم انتقال دانستنیها، انتقال و تحلیل یادگیریها، یك نیاز انسانی، وسیلة حكومت حكام، وسیله منازعه برای تولید و بالاخره وسیلة منازعة طبقات اجتماعی محسوب گردد.
نهاد آموزش و پرورش، در هر معنا و مفهومی كه بكار رود، میتواند وسیله لازمی باشد جهت پیشرفت هر تحول دریك جامعه و بخصوص تحولی كه در شئون مختلف اجتماعی بكار رفته و سیاست زندگی جمعی را استحكام میبخشد.
از این روست كه تعلیم و تربیت میتواند در قالب مفهوم یك نیاز و لازمهی بقای هر جامعهای قلمداد شود.
عدهای از مربیان وظیفة تعلیم و تربیت را انتقال سرمایه تمدنی ذكر كردهاند كه در اینجا باید این نكته مدنظر مربیان باشد كه تنها انتقال این میراث موجب ترقی و توسعه آن نمیشود زیرا بسیاری از افكار نظریات، آداب و رسوم و عقایدی كه سالها در میان مردم یك جامعه نفوذ داشته و بوسیلة نسلها انتقال یافتهاند و این افكار و نظریات به همان وضع سابق باقی مانده، بر اعمال مردم حكومت دارند. بنابراین وظیفة تعلیم و تربیت در مقابل میراث فرهنگی یا سرمایة تمدنی نه تنها انتقال آنها از نسلی به نسل دیگر است بلكه كار مهم تعلیم و تربیت یا مربی كمك به افراد در ارزش سنجی این میراث و توسعة آنهاست و شاید یكی از عوامل عقب ماندگی كشورهایی كه در گذشته فرهنگهای غنی داشتهاند همین امر بوده است كه آنها فقط به انتقال میراث فرهنگی خود پرداختهاند و اقدامی برای ارزش سنجی و توسعه و پیشرفت آن میراث نكردهاند.
مدرسه مؤسسهای از نهاد اجتماعی تعلیم و تربیت است كه تربیت اعضای آیندة اجتماع را به عهده میگیرد. لازمة تحقیق امر آموزش و پرورش این است كه عمدتاً ارتباطی بین انسانها بوجود آورد و اجتماع كه خود معجونی از ارتباطات است، دراین راه اقدام میكند. روابط انسانی موجود در درون مدرسه، جانبخش ارتباط اجتماعی است. چون مدرسه در قالب ارتباطات عمدی كه بوجود میآورد از طرق مختلف به فردی كه در آینده قسمتی از مسئولیتهای اجتماعی را به عهده خواهد گرفت، فهمیدن و تجزیه و تحلیل كردن را در كنار آموختههای خودكفایی جهت امرار معاش میآموزد. از این روست كه مدرسه خود سیمایی است از اجتماع، در قالب اجتماعی كوچك برای كودكان و نوجوانان كه كاملاً مشخص از سایر جوامع بشری است. بعلاوه برآورد آرمانهای عالی آموزش و پرورش در رفع نیازهای اجتماعی را برنامه هایی منظم و قبلاً تدراك شدهای لازم است. نظامهای تربیتی با اقدام براین عمل تحقق آن را در محلی به نام مدرسه یا آموزشگاه عملی میسازند.
مدرسه جهت سازندگی اجتماعی كوشش میكند در برنامهریزیهای خود، خواستههای اجتماعی را در مورد توجه قرار دهد.
دراین مسیر با تصمیم یگانگی و یكسانی هدف بین دانش آموزان وحدت جامعه را تضمین میكند. جوامع متمدت امروزی با یادگیریهای غیرمستقیم نمیتوانند نیازهایشان را برآورده سازند، لذا وجود مدرسه الزامی شده و آن را ركنی از استمرار انسانهای اجتماعی قلمداد میكند. این اجتماع كوچك دانش آموختن را با ایجاد قدرت عمل اشاعه داده، حس اطاعت از قانون و مناطق را در فرد تقویت مینماید.
جهت دریافت فایل کاملمقاله آموزش و پرورش لطفا آن را خریداری نمایید
مقاله اهمیت مطالعه كردن در تعلیم و تربیت در 175 صفحه word قابل ویرایش با فرمت doc
-2 مقدمه
گسترش علم و دانش و پیدایش رشتههای علمی جدید در هر مقعطی از زمان مه پشت سر گذاشته میشود موجب توسعة اندیشه انسان و نشر دستآوردها و اندیشههای او در پهنة جهان است و كتاب در این میان كماكان نقش ویژهای دارد. كتاب چه در زمینه شعر و قصه و چه مضامین آموزشی – علمی میتواند نقش مؤثری در رشد و تربیت صحیح كودكان بازی كند. محمود حكیمی نویسندة كتاب نوجوانان دربارة كتاب این چنین مینویسد كتاب خوب میتواند در كودك و نوجوان شوق و پرسجو و كنجكاوی فراهم كند و او را به جهان انسان بودن یعنی دنیای دانستن و آزاد زیستن رهبری كند، انسان آگاه و آزاد، ستمپذیر و بندة آدمیان نیست هر چه میشوند و میخواند كوركورانه نمیپذیرد، مغزش را به كار میگیرد، پیش از آنكه سخنی را بپذیرد اندیشه میكند، كتاب ابزار انتقال فرهنگ و تمدن و دانش بشری است همچنین عامل محرك انسانها میباشد. كتاب سازنده و توسعه دهندة فرهنگ نخبگان است ادیانی كه تا امروز دوام آوردهاند صاحب كتاب بودهاند و جامعهای كه به كتاب اهمیت و اعتبار میدهد و در نشر و توسعه و توزیع آن سرمایهگذاری میكند جامعهای كه به پژوهش و تحقیق بها می دهد، آن جامعه فرهنگی پویا سازنده دارد كتاب یكی از پایههای چهارگانة آموزش پرورش است سه پایة دیگر آموزگار، برنامه و روش میباشد، بدون داشتن كتاب، آموزش و پرورش ناقص است و كتاب با معلم همكاری بسیار صمیمانهای مینماید او را در آموزش مطالب یاری میدهد، لازمة لذت بردن از هر كاری مهارت داشتن در آن كار است مطالعة كتاب نیز بدین نحو می باشد اگر شخصی به امر مطالعه عادت و مهارت كافی نداشته باشد به هر بهانهای از انجام آن خودداری خواهد كرد. علاقه و استعداد تنها عوامل مؤثر در این امر نیستند بلكه فرصتهای زمانی هم اهمیت بسیار دارد، زیرا عادت در طول یك دوره شكل میگیرند و ممكن است كه روزها، ماهها و یا سالها طول بكشد.
فصل اول
مقدمه تحقیق
1-1 مقدمه
2-1 بیان مسئله
3-1 اهداف تحقیق
4-1 اهمیت موضوع تحقیق
5-1 فرضیههای تحقیق
6-1 تعریف عملیاتی مفاهیم و متغیرها
فصل دوم
الف) ادبیات تحقیق
1-2 مقدمه
2-2 تاریخچة شروع كتابنویسی برای كودكان در ایران
3-2 اشاره به مسئله كتاب و كتابخانه در دیگر كشورهای جهان
فروشگاه فایل کیا؛
منبع جامع انواع فایل...
چنانچه فایل مد نظرشما در بین فایل های بارگذاری شده در سایت موجود نبود،می توانید از طریق دایرکت پیج اینستاگرام@kiyafile.ir سفارش دهید.